Медіа Інформаційний Гід

ВООЗ оголосила надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я: яка хвороба стала причиною?

ВООЗ оголосила надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я: яка хвороба стала причиною? Джерело: ABC News.

Всесвітня організація охорони здоров’я ініціювала другу міжнародну надзвичайну ситуацію у сфері охорони здоров’я лише за два роки у зв’язку зі спалахом віспи, що свідчить про зростаючу тривогу щодо поширення інфекційної хвороби в Африці, пише MigNews з посиланням на джерело Ft.com. Орган ООН, що базується в Женеві, оприлюднив цю заяву пізно ввечері в середу, через день після того, як Африканські центри з контролю та профілактики захворювань зробили аналогічний крок, і закликав світ допомогти впоратися зі сплеском випадків у таких країнах, як Демократична Республіка Конго.

Mpox стає предметом все більшого занепокоєння як приклад зростання глобальної загрози зоонозних захворювань, які передаються від тварин до людей. ВООЗ закликала виробників вакцини від віспи подати заявку на отримання дозволу на екстрене використання, щоб пришвидшити доставку.

Віспа мавп (Мрох). Джерело: Naked-science.

Mpox, раніше відомий як віспа мавп, може спричинити лихоманку, ураження шкіри та іноді смерть. Воно може бути важчим серед пацієнтів із неконтрольованим ВІЛ і передається через контакт із інфікованими людьми чи тваринами чи зараженими матеріалами. Щонайменше 13 країн повідомили про спалахи, і було зареєстровано 2863 випадки та 517 смертей цього року.

Раніше ми писали про рак легенів серед некурців. Дізнайтесь, наскільки високий ризик.

Вийти з мобільної версії сайту