Site icon Медіа Інформаційний Гід

Наслідки сьогоднішньої атаки на столицю: що відомо

Наслідки сьогоднішньої атаки на столицю: що відомо

Наслідки сьогоднішньої атаки на столицю: що відомо. Джерело: РБК Україна.

Вранці 29 серпня Київ зазнав атаки ворожих дронів, яку вдалося відбити завдяки злагодженій роботі системи протиповітряної оборони, повідомляє MigNews з посиланням на джерело Київська міська військова адміністрація. Під час атаки в кількох районах столиці зафіксовані падіння уламків. Спеціальні служби працюють над усуненням наслідків інциденту.

▫️У Голосіївському районі Києва уламки ворожих дронів впали на територію житлової забудови. Попередньо встановлено, що в результаті падіння постраждали вікна та двері в багатоквартирному будинку. На місці працюють відповідні служби для оцінки завданих збитків і забезпечення безпеки мешканців.

▫️В Дніпровському районі уламки впали на територію житлової забудови, проте, на щастя, інцидент не призвів до серйозних наслідків. Відомостей про пошкодження або постраждалих не надходило.

▫️У Деснянському районі уламки потрапили на територію приватного домогосподарства, де сталося загоряння в нежитловій будівлі. Пожежу оперативно ліквідували, завдяки чому вдалося уникнути серйозних пошкоджень та людських втрат.

На даний момент немає офіційної інформації про потерпілих.

Зазначимо, що це вже третя масована повітряна атака на Київ за останні чотири дні, і вона знову була інтенсивною. Цього разу ворог використав виключно ударні безпілотники, ймовірно, «Shahed». Безпілотники були запущені з території окупованої Херсонщини та Курської області РФ до опівночі, близько 23:00. На столицю заходили баражуючі боєприпаси хвилями і з різних напрямків, що ускладнювало завдання з їхнього перехоплення і нейтралізації.

В цю ніч в Білорусь залетів російський дрон, і було вперше використано авіацію для його знищення.

Вийти з мобільної версії сайту