Site icon Медіа Інформаційний Гід

Чи буде вода в Києві під час можливого блекауту?

Чи буде вода в Києві під час можливого блекауту?

Чи буде вода в Києві під час можливого блекауту? Джерело: rbc.ukr.

Київські міські органи влади запевнили, що навіть у разі повного відключення електроенергії ключові об’єкти столиці, зокрема водопостачальні станції, продовжуватимуть функціонувати. Про це в ефірі телеканалу «Київ24» повідомив депутат Київської міської ради від партії «Удар» Олег Костюшко, пише MigNews.

Костюшко зазначив, що об’єкти критичної інфраструктури, такі як котельні, насоси та лікарні, не будуть відключені від електроенергії, навіть за найгіршого сценарію розвитку подій.

Депутат наголосив:

Сьогодні критичні об’єкти, до яких належать котельні, насоси, лікарні, не відключатимуться взагалі. Якщо буде технічна можливість, їх не відключатимуть.

Особлива увага приділяється автономності роботи водопостачальних станцій та основних котелень. Ці об’єкти вже обладнані резервними джерелами живлення, а також додатковими системами захисту, що забезпечують їхню безперебійну роботу в надзвичайних ситуаціях.

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив ці запевнення та зазначив, що з середини травня активно проводяться гідравлічні випробування тепломереж. У межах планових заходів передбачається ремонт понад 150 теплоджерел, оновлення більш ніж 200 котлів та модернізація насосного обладнання.

Додатково, для підвищення рівня автономності критичної інфраструктури, Київ планує розмістити понад 50 пересувних мінікотелень на території лікарень, пологових будинків та інших соціально важливих об’єктів. Цей крок має стати запорукою стабільного функціонування міста під час можливих відключень електроенергії. Також планується підняти тарифи за електроенергію.

Вийти з мобільної версії сайту