Медіа Інформаційний Гід

Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот вашого чату або профілю?

WhatsApp відрізняється від Snapchat щодо політики створення скріншотів, Джерело: pexels.com

Те, що колись було суто платформою для обміну повідомленнями, тепер перетворилося на щось більше. Історії WhatsApp, бізнес-акаунти, канали мовлення та навіть платежі – у цьому додатку ви можете орієнтуватися у всьому. Однак зі зростанням можливостей додатка виникає більше проблем із конфіденційністю, тому важливо зберігати своє особисте життя та інформацію в таємниці. Деякі користувачі цікавляться, чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот.

Хоча політика конфіденційності WhatsApp гарантує, що ви будете захищені від будь-яких шкідливих дій, тягар захисту практично лежить на вас. MigNews пропонує розібратися, чи повідомляє WhatsApp вас про скріншоти ваших повідомлень, фото профілю та оновлень статусу.

Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот чату?

Це, мабуть, найпоширеніше запитання, що стосується скріншотів у WhatsApp. Відповідь – ні, WhatsApp не повідомляє і не попереджає користувача, коли ви робите скріншот його розмови. Навіть Instagram і Facebook не попереджають користувачів про те, що зроблено скріншот їхніх повідомлень, якщо тільки хтось не ввімкнув функцію зникаючих повідомлень. Оскільки функція зникаючих повідомлень ще не з’явилася у WhatsApp, вам не варто хвилюватися.

Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот статусів/історій?

Якщо ви запанікували після того, як помилково зробили скріншот чийогось статусу в WhatsApp, зітхніть із полегшенням – вони не отримають повідомлення про ваші дії. WhatsApp не попереджає користувачів, якщо хтось робить скріншот їхнього статусу/історії, на відміну від інших платформ, таких як Snapchat. Навіть Instagram попереджає користувачів, коли хтось робить скріншот або записує їхні фото/відео, надіслані через DM.

Однак WhatsApp показує перегляди історій усім користувачам. Тож, якщо ви підозрюєте, що хтось зробив скріншот вашої історії та розповсюдив його мережею, ви завжди можете повернутися і перевірити список глядачів, щоб знайти підозрюваного.

Набридла ваша сторінка у Фейсбук? Тут ми публікували керівництво, як видалити її швидко або тимчасово дезактивувати.

Чи надсилає WhatsApp повідомлення про скріншоти фотографій профілю?

Знову ж таки, користувачі ніяк не можуть дізнатися, хто переглянув або зробив скріншот їхнього профілю або фотографії профілю в WhatsApp. Не тільки WhatsApp, а й інші мета-додатки, як-от Facebook, Instagram або навіть Snapchat, також не надсилають жодних повідомлень, коли хтось робить скріншот їхнього профілю.

Забороніть користувачам робити скріншоти ваших фотографій за допомогою функції WhatsApp «Переглянути один раз»

Чи можна у Ватсапі побачити, хто зробив скріншот вашого чату або профілю?
WhatsApp не дозволяє користувачам робити скріншоти повідомлень за допомогою опції «переглянути один раз», Джерело: pexels.com

Для тих, хто хоче заборонити людям робити скріншоти фотографій або будь-яких інших медіафайлів, відправлених у чаті, необхідно активувати функцію «view once», яка блокує скріншоти. Оскільки WhatsApp не надсилає повідомлень про скріншоти, ця функція – найкращий спосіб захистити ваші фото/відео. Якщо хтось спробує зробити скріншот повідомлення «Переглянути один раз», WhatsApp заблокує цю дію і відобразить спливаюче вікно «Захоплення екрана заблоковано», в якому буде вказано, що ви не можете виконати задуману дію.

Однак навіть це не гарантує 100-відсоткової безпеки. Люди можуть встановити сторонні додатки, щоб порушити конфіденційність WhatsApp, або сфотографувати конфіденційні повідомлення «Подивитися один раз» за допомогою іншого пристрою.

Здивовані, що не можете знайти користувача в Інстаграм? Раніше ми пояснювали, чому пише «користувача не знайдено».

Вийти з мобільної версії сайту