Site icon Медіа Інформаційний Гід

Скільки очок потрібно набрати, щоб вийти в плей-офф Ліги чемпіонів?

Скільки очок потрібно набрати, щоб вийти в плей-офф Ліги чемпіонів?

Скільки очок потрібно набрати, щоб вийти в плей-офф Ліги чемпіонів? Джерело: Fcvorskla.com.uа.

«Манчестер Сіті», «Арсенал», «Ліверпуль», «Астон Вілла» та «Селтік» представлені в новому форматі Ліги чемпіонів; 36 команд утворюють єдину лігу, де кожен учасник грає з вісьмома різними клубами, чотирма вдома та чотирма на виїзді; вісім найкращих команд автоматично потраплять до плей-офф.

Ліга чемпіонів повертається в новому форматі, але що потрібно командам, щоб вийти в плей-офф змагань?

Новий формат приносить нові очікування в Європі цього сезону, коли клуби дивляться на математику, щоб побачити, скільки очок їм знадобиться, щоб кваліфікуватися до плей-офф у новій структурі етапу ліги.

Замість традиційних восьми груп із чотирьох учасників, причому по дві найкращі з кожної групи потрапляють до 1/16 фіналу, цього сезону було запроваджено новий «швейцарський» формат із 36 ліг, пише MigNews.

Вісім найкращих команд ліги  автоматично потраплять до 16 фіналу, тоді як команди, які посядуть з дев’ятого по 24-е місця, змагатимуться у двоматчевому плей-оф між собою, щоб приєднатися до восьми найкращих команд цього раунду змагань.

12 останніх команд – з 25-го по 36-е – вилетять без доступу до Ліги Європи.

Отже, щоб уникнути передчасного вибуття – скільки очок потрібно? А як щодо кількості, необхідної для того, щоб пропустити раунд плей-офф і фінішувати у першій вісімці?

Аналітичний футбольний сайт Opta вважає, що 16 очок із можливих 24 — отже, 
п’ять перемог і нічия у восьми матчах або інші комбінації — майже напевно будуть достатніми, щоб фінішувати у вісімці кращих, що гарантує вам останнє 16 місце в Новому році.

Дані також показують, що 15 очок —  п’ять перемог у восьми іграх або інші комбінації — можуть бути достатніми, щоб пробратися на восьме місце, і цієї суми очок достатньо в 73 відсотках із 50 000 симуляцій.

Чотирнадцять очок, тобто чотири перемоги та дві нічиї, навряд чи вистачить для потрапляння у вісімку кращих – тому гонка до п’яти перемог, ймовірно, буде метою для найбільших команд.

Хто вийде в плей-офф Ліги чемпіонів?

Щоб фінішувати в топ-24, що гарантує принаймні місце в плей-оф, що дорівнює 10 очкам – три перемоги та нічия чи інші комбінації – майже напевно гарантують місце в цьому раунді.

Це означає, що будь-яка команда, яка виграє в першому раунді Ліги чемпіонів, потребує лише семи очок із семи ігор, що залишилися, щоб гарантувати місце в плей-офф.

Дев’ять очок — тобто три перемоги у восьми іграх або інші комбінації — можуть бути достатніми, щоб фінішувати 24-м, і цієї суми очок вистачає в 69 відсотках симуляцій.

Але лише вісім очок — дві перемоги та дві нічиї або інші комбінації — ризикують вилетіти, оскільки цієї суми очок достатньо лише у 16 ​​відсотках симуляцій.

Таким чином, команди будуть націлені на принаймні три перемоги з восьми, щоб дати їм найкращі шанси вийти в плей-офф Ліги чемпіонів.

Щоб вийти в плей-офф також потрібно мати талановитого тренера. Дізнайтесь, хто зайняв перше місце у списку найвищих зарплат у спорті.

Вийти з мобільної версії сайту