Нідерланди здобули перемогу над Польщею в першому турі Євро-2024. Як це було

Збірна Нідерландів мінімально перемогла Польщу в стартовому матчі Євро-2024.

Матч завершився з рахунком 2:1 на користь нідерландців. Вже на другій хвилині польський воротар Войцех Щенсний проявив свою майстерність, діставши м’яч із нижнього кута воріт, пише “M.I.G.“. Поляки ж свій момент не змарнували — високий Адам Букса в стрибку замкнув подачу з кутового і не залишив шансів голкіперу Нідерландів.

Цей гол став справжнім холодним душем для “Оран’є”. Щенсний продовжував демонструвати чудову гру, але після удару Коді Гакпо з підступним рикошетом навіть він виявився безсилим.

Другий тайм був насичений швидкими атаками, але ближче до кінця гри Польща почала діяти занадто обережно, за що й поплатилася. Вирішальний гол Нідерландів забив Ваут Веґгорст, який в дотик замкнув передачу від Натана Аке.

На 89-й хвилині поляки мали чудовий шанс зрівняти рахунок, але Вербрюгген впорався з небезпечним ударом Кароля Свідерського.

Євро-2024, Німеччина Група D, 1 тур 16 червня

Польща — Нідерланди 1:2 (1:1)

Голи: 1:0 — Букса 16, 1:1 — Коді Гакпо 29, 1:2 — Веґгорст 83

Польща: Щенсний, Франковський, Саламон (Берешинський 86), Беднарек, Ківьор, Урбанський (Свідерський 55), Зелінський (Пйотровьский 78), Романчук (Слиш 55), Залевський, Шиманський (Модер 46), Букса.

Нідерланди: Вербрюгген, Аке (ван де Вен 87), Ван Дейк, Де Врей, Думфріс, Верман (Вейналдум 62), Рейндерс, Схаутен, Гакпо (Фрімпонг 81), Депай (Веґгорст 81), Сімонс (Мален 62).

Попередження: Верман 15

У другому турі Нідерланди зустрінуться з Францією, а Польща зіграє проти Австрії.

Нагадаємо, що напередодні Швейцарія здолала Угорщину, Іспанія розгромила Хорватію, а Італія здобула вольову перемогу над Албанією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.