Трамп проти Гарріс. Хто лідирує за результатами нового опитування?

Вже скоро розпочнуться вибори наступного президента Америки.

MigNews відстежує останні опитування, оскільки залишилося менше місяця до того, як виборці США оберуть нового президента. Станеться це 5 листопада.

Виборча кампанія в США триває останні тижні, і 5 листопада виборці збираються на дільниці, щоб обрати наступного президента.

Дострокове голосування вже відбувається в ряді штатів, у тому числі в таких місцях битв, як Північна Кароліна та Джорджія.

До виборів залишилося менше трьох тижнів, а віце-президент від Демократичної партії Камала Гарріс і колишній президент-республіканець Дональд Трамп борються, щоб схилити виборців, які не визначилися.

Однак народне голосування не визначає переможця. Натомість визначається, які виборці представлятимуть кожен штат у  Колегії вибірників, яка обирає президента.

Щоб перемогти, кандидат повинен набрати 270 із 538 голосів, які можуть бути набрані. Голоси Колегії вибірників розподіляються між штатами відповідно до їх відносної кількості населення.

Хто лідирує?

Згідно з опитуванням FiveThirtyEight, Гарріс лідирує в національних опитуваннях і має перевагу над Трампом на 2,4 відсотка.

У липні президент Джо Байден вийшов із президентської гонки та підтримав Гарріс як свою заміну. Відтоді рейтинги віце-президента зросли порівняно з нижчими показниками Байдена.

Але гонка все ще напружена. Прогноз виборів FiveThirtyEight свідчить про те, що Камала перемагає в 54 разах зі 100, тоді як Дональд перемагає в 46 разах зі 100.

Раніше стало відомо, що Обама запускає бліц-кампанію в Пенсільванії для підтримки Гарріс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.