Медіа Інформаційний Гід

Байден оголосив про вихід із президентських перегонів. Хто стане його наступником?

Байден оголосив про вихід із президентських перегонів. Хто стане його наступником? Джерело: The Hill

Президент Джо Байден оголосив сьогодні, що не буде балотуватися на президентських виборах у 2024 році, пише MigNews з посиланням на джерело The New York Times.

Рішення Байдена відбулося після тижневого посилення тиску з боку його власної партії та ключових донорів Демократичної партії, які закликали його піти у відставку заради майбутнього партії. Це оголошення знаменує значну зміну політичного ландшафту, оскільки 
Демократична партія тепер має швидко організувати вибір нового кандидата до 7 серпня.

В заяві Байдена, опублікованій у соціальних мережах, йдеться:

Бути вашим президентом було найбільшою честю в моєму житті. І хоча я мав намір домагатися переобрання, я вважаю, що це в інтересах моєї партії та країни, щоб я пішов у відставку та зосередився виключно на виконанні моїх обов’язків президента протягом решти мого терміну.

Заява Байдена. Джерело: The New York Times.

Хто стане його наступником?

Офіційної інформації поки немає, але у другому дописі Байден підтримав Камалу Гарріс. Він хоче, щоб саме вона замінила його, як кандидата.

Моїм першим рішенням як кандидата від партії у 2020 році було обрати Камалу Харріс своїм віце-президентом. І це було найкраще рішення, яке я приймав. Сьогодні я хочу запропонувати свою повну підтримку та схвалення того, щоб Камала стала кандидатом від нашої партії цього року. Настав час об’єднатися і перемогти Трампа.

Раніше стало відомо, що Байден захворів на COVID.

Вийти з мобільної версії сайту