Путін дав новий наказ про контрнаступ щодо України – Forbes

Володимир Путін прийняв рішення про контрнаступ на ЗСУ на Курщині

Російський президент Володимир Путін поставив перед своїм першим заступником прем’єр-міністра Андрієм Білоусовим конкретне завдання — до 1 жовтня 2024 року повністю витіснити Збройні сили України з території Курської області.

Про це розповідає MigNews із посиланням на Forbes.

Прорив українських сил на територію Росії 6 серпня, що включав масштабну атаку до 13 батальйонів чисельністю близько 400 солдатів у кожному, створив значний тиск на Москву. ЗСУ за цей період змогли взяти під контроль велику частину території Курщини.

Міністр оборони Великобританії Джон Хілі заявив, що цей крок створив серйозний політичний тиск на Путіна, змушуючи його реагувати у відповідь на несподівану загрозу на власних кордонах.

Минулого тижня західні ЗМІ повідомляли про наказ Путіна Міністерству оборони Росії очистити територію Курської області від українських військ до початку жовтня.

Вчора російська армія перейшла у контрнаступ, зосередивши свої зусилля на містечку Снагость, що розташоване лише за 10 кілометрів від українського кордону. У наступі було задіяно бронетехніку, включаючи 8 танків. За даними аналітиків Deep State, ситуація на лівому фланзі українських сил погіршується, що дозволяє російським військам висуватися у напрямку Уланок на правому фланзі.

За інформацією Центру оборонних стратегій, ситуація на Курщині залишається нестабільною. Уланки вже можуть перебувати під контролем російських сил, а ситуація навколо Снагості змінюється з дня на день.

Військові експерти зауважують, що через п’ять тижнів після українського вторгнення у РФ залишається питання: чи була ця операція стратегічно виправданою. Якщо українські війська зможуть утримати зайняті позиції, це стане важливим аргументом на майбутніх мирних переговорах. В іншому випадку, виникає питання, які вигоди отримає Київ у випадку відступу.

Також повідомлялося про те, що навіть Київ може залишитися без питної води через дії Російської Федерації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.