Відключення світла повертаються. У яких областях знову запроваджують графіки?

В Україні знову повертаються відключення електроенергії, що пов’язано з низкою факторів, серед яких зниження генерації на теплових електростанціях та недостатня ефективність сонячних електростанцій через несприятливі погодні умови, пише MigNews.

Починаючи з 12 вересня, графіки відключень діятимуть до 00:00. Окрім цього, в перелік областей додали майже всі регіони.

Згідно з повідомленням Укренерго, оприлюдненим у Telegram, з 13:00 до 00:00 обмеження на електропостачання будуть застосовуватись у низці областей. Серед них: Київська, Черкаська, Чернігівська, Харківська, Житомирська, Сумська, Полтавська, Запорізька, Одеська, Кіровоградська, Дніпропетровська, Херсонська, Миколаївська, Вінницька, Чернівецька та Хмельницька області. Зазначено, що у всіх цих регіонах діятиме одна черга відключень.

Причиною впровадження таких заходів є значне зниження виробничих потужностей сонячних електростанцій через хмарність і загальний спад генерації на теплових електростанціях. Це змусило енергетиків вдаватися до додаткових заходів для підтримки стабільності енергосистеми та уникнення масштабних збоїв в електропостачанні. Укренерго наголошує, що відключення мають тимчасовий характер, проте їхній масштаб і тривалість залежатимуть від подальших погодних умов та стану генерації на ТЕС.

Ситуація з енергопостачанням залишається під пильним контролем Укренерго, яке продовжує моніторити та оперативно реагувати на всі зміни в енергетичному балансі країни.

Зазначимо, що майже неділю обмеження світла не застосовувалося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.