Київ може залишитись без питної води, – Київводоканал

Внаслідок забруднення річки Десна Київ може залишитися без основного джерела постачання питної води.

Заступник директора ПрАТ «Київводоканал» Володимир Костюк повідомив, що через серйозне забруднення річки Десна столиця України може бути змушена змінити джерела водопостачання. Відповідну інформацію він надав в ефірі каналу Еспресо, пише MigNews.

Костюк пояснив, що річка Десна є основним джерелом води для очисних споруд Деснянських водопровідних станцій, забезпечуючи 70% питної води для жителів Києва. Відсутність альтернатив цьому джерелу може призвести до серйозних наслідків для водопостачання столиці.

За словами Костюка, забруднення Десни продовжується, і ситуація є тривожною. Водоканал проводить регулярні проби води у верхів’ях річки двічі на тиждень. Однак, незважаючи на очікування, розбавлення забрудненої води не відбувається, і забруднення вже поширилося нижче Чернігова. Органічне забруднення триває, і передбачити якість води, що надходитиме до водозабору через кілька днів, наразі неможливо.

У разі підтвердження негативних тенденцій і неможливості очистити воду за існуючими технологіями, Київ може бути змушений відмовитися від річки Десна як джерела водопостачання і перейти на альтернативні джерела, такі як Дніпровська станція та артезіанські свердловини. Проте, нова система водопостачання не зможе повністю забезпечити потреби міста.

Зазначимо, що ще декілька днів назад дані про стан води були задовільними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.