Після ранкового удару Зеленський попросив у партнерів захистити небо України

Володимир Зеленський вирішив звернутися до західних партнерів, аби ті передали більше зброї для ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський наголосив на необхідності посилення співпраці з європейськими партнерами для забезпечення надійного захисту українських міст і сіл від постійних російських атак.

Про це розповідає MigNews із посиланням на відеозвернення Зеленського у Телеграмі.

В своєму зверненні 26 серпня 2024 року він підкреслив, що ефективна протидія повітряним загрозам потребує консолідації зусиль усіх європейських країн. За словами президента, російські війська здійснили чергову масштабну повітряну атаку на Україну, використовуючи ракети та безпілотні літальні апарати.

Удари були спрямовані на кілька регіонів України, зокрема Волинську, Львівську, Івано-Франківську, Вінницьку, Хмельницьку області та Тернопільщину. Ці атаки спричинили перебої в електропостачанні, що своєю чергою призвело до відключення водопостачання в деяких українських містах.

Зеленський зазначив, що українські Сили протиповітряної оборони могли б ефективніше захищати життя мирних громадян, якщо б до оборони активніше долучилися європейські партнери.

Він підкреслив, що координація дій між українськими літаками F-16, системами ППО та авіацією сусідніх європейських держав дозволить значно підвищити ефективність оборони України.

“Єдність, яка дала позитивні результати на Близькому Сході, повинна так само працювати і в Європі, де цінність людського життя однакова,” – заявив президент Зеленський.

Окрім того, стало відомо, чому ЗСУ іноді залишають свої позиції ворогові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.