Прогноз погоди в Україні на 27 серпня: спека ще затримається

Погода в Україні все ще буде спекотною, але прохолоду чекати вже недовго

Завтра, 27 серпня, в Україні продовжить домінувати спекотна повітряна маса, яка спричинить підвищення температури до +30+35 градусів за Цельсієм.

Про це розповідає MigNews із посиланням на телеграм-канал синоптикині Наталки Діденко.

Згідно з її прогнозом, найінтенсивніша спека очікується в центральних та східних регіонах країни. У південних областях, хоча буде й тепло, але температура дещо знизиться у порівнянні з іншими регіонами, досягнувши показників +27+31 градус.

Такий температурний режим відповідає характерним особливостям кінця літа, однак цьогорічна хвиля спеки вирізняється своєю особливою інтенсивністю та тривалістю.

Опади в більшості регіонів країни є малоймовірними, що лише посилює вплив спеки на навколишнє середовище. У столиці України, Києві, також прогнозується суха та спекотна погода з денною температурою повітря на рівні +33+34 градуси.

Наталка Діденко зазначила, що певне послаблення спеки можна очікувати вже на початку вересня. Зокрема, поступове зниження температури прогнозується з 2-3 вересня, що принесе певне полегшення від нинішніх екстремальних погодних умов.

З огляду на такі високі температури, особливу увагу слід звернути на стан здоров’я населення, зокрема людей із хронічними захворюваннями та осіб літнього віку.

Експерти рекомендують дотримуватись заходів обережності, таких як уникнення тривалого перебування на сонці в період найбільшої активності, вживання достатньої кількості рідини та обмеження фізичних навантажень на відкритому повітрі.

Також нещодавно з’явився прогноз погоди, який теж може бути корисним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.