Прогноз погоди в Україні на 21 серпня: спека ще триматиметься

Спека в Україні буде продовжуватись і 21-го серпня, хоча деяки зміни в погодних умовах все ж прийдуть

Відомий метеоролог Наталка Діденко застерігає, що температура повітря цього дня може досягти небувалих висот, піднявшись до +37 °C.

Про це розповідає MigNews із посиланням на «Фейсбук» Діденко.

За прогнозами Діденко, температура в межах +30…+35 °C охопить більшість українських областей, проте на півдні та сході очікується ще вищий стовпчик термометра — до +35…+37 °C. Такі екстремальні погодні умови не просто викликають тривогу, але й можуть стати причиною значних проблем, зокрема збільшення кількості пожеж і погіршення умов життя для людей похилого віку та тих, хто має хронічні захворювання.

Київ, столиця України, також потрапить у зону ризику. За прогнозами, 21 серпня в місті очікується яскраве сонце та нестерпна спека до +35 °C. Міські мешканці, які звикли до помірних літніх температур, повинні бути готовими до серйозних кліматичних викликів.

Проте, є й певні позитивні новини. Діденко повідомляє, що вже 22-23 серпня спека поступово почне спадати на півночі, заході та частково в центрі країни. Нажаль, мешканцям східних і південних регіонів доведеться ще трохи потерпіти, оскільки високі температури там збережуться довше.

“До кінця місяця спекотні дні ще залишатимуться частиною нашого життя, але приблизно з 28 серпня можна очікувати відчутного зниження температур”, — зазначила синоптикиня.

Окрім того, синоптики попередили, якою буде погода сьогодні, 20 серпня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.