Прогноз погоди в Україні: 20 серпня буде ще спекотніше

Спека в Україні продовжуватиметься ще деякий час

Україна готується до чергової хвилі сильної спеки, яка охопить більшість регіонів країни у вівторок, 20 серпня.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на «Укргідрометцентр».

Захід України

У західних областях, включаючи Житомирську, можливі короткочасні дощі та грози. Але навіть ці незначні опади навряд чи суттєво змінять ситуацію, адже температура вдень коливатиметься між +28 та +33 градусами. У Карпатах, де температура буде нижчою (+22…+27 градусів), мешканці та туристи можуть розраховувати на відносне полегшення від спеки.

Центральна, Південна та Східна Україна

Ці регіони України будуть найбільше вражені сильною спекою. Температура підніметься до +35…+38 градусів, при цьому небо залишатиметься ясним, а опадів не передбачається. Легкий вітер зі швидкістю 3-5 м/с не зможе полегшити відчуття спеки, що створює додатковий стрес для жителів і гостей цих областей.

Північні регіони

Північ України теж не уникне спекотної хвилі. Температура вдень досягне +35…+37 градусів, вночі буде відносно прохолодно — +15…+20 градусів. Небо залишатиметься малохмарним, а слабкий вітер не зможе принести бажаної прохолоди.

Київ

 У Києві та області 20 серпня очікується одна з найспекотніших днів цього літа. Температура вночі коливатиметься між +18 та +20 градусами, а вдень підніметься до +35…+37 градусів. Мешканцям столиці рекомендується уникати перебування на сонці, особливо під час пікової активності, і дотримуватися заходів обережності.

Також стало відомо, чому спека повернулася в Україну, і як краще вберегтися від неї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.