Хто така Камала Гарріс і чи зможе вона перемогти Трампа

Президент Джо Байден підтримав Гарріс після виходу з президентських перегонів, але неясно, чи прийме її Демократична партія.

Президент Джо Байден заявив, що 
не балотуватиметься на переобрання в листопаді, і натомість підтримав віце-президента Камалу Гарріс.

Гарріс вже увійшла в історію, ставши першою чорношкірою жінкою-віцепрезидентом в історії США, але зіткнулася з побоюваннями щодо того, чи зможе вона перемогти кандидата від Республіканської партії та колишнього президента Дональда Трампа.

Найближчі дні покажуть, чи справді Гарріс буде прийнята партією та обрана кандидатом на національному з’їзді Демократичної партії наступного місяця.

MigNews підготував найцікавішу інформацію з біографії майбутньої кандидатки в президента США.

59-річна Гарріс народилася в Окленді, штат Каліфорнія, у дочки матері індійського походження та батька ямайського походження.

Вона відвідувала Університет Говарда у Вашингтоні, округ Колумбія, перш ніж отримати ступінь юриста в коледжі права Каліфорнійського університету в Сан-Франциско.

Камала почала працювати в офісі окружного прокурора округу Аламеда, а потім перейшла в офіс окружного прокурора Сан-Франциско.

У 2003 році жінка стала окружним прокурором Сан-Франциско. У 2010 році вона була обрана генеральним прокурором Каліфорнії, головним правоохоронним органом штату, і була переобрана через чотири роки.

Камала була обрана до Сенату США в 2016 році і стала головним критиком Трампа, особливо коли мова зайшла про його імміграційну політику.

Її агресивні допити щодо кандидата у Верховний суд Бретта Кавано у 2018 році допомогли зміцнити її репутацію як однієї з найкращих висхідних зірок Демократичної партії.

Гарріс одружена з адвокатом Дугом Емхоффом, який став першим «другим джентльменом» в історії США після виборів 2020 року. Гарріс і Емхофф не мають дітей.

Як вона стала віце-президентом?

Гарріс спочатку балотувалася в Білий дім на виборах 2020 року, але швидко зникла у першому сезоні після невдалих виступів на дебатах.

Коли Байден зміцнив свою перевагу в 2020 році, він пообіцяв, що обере жінку своїм напарником. Вибір Камали розглядався як спроба звернутись до чорношкірих виборців і активізувати партійну базу.

Повноваження Гарріс у правоохоронних органах і центристський підхід також вважалися перевагами, які можуть відвернути від Трампа виборців, які не визначилися, хоча її історія також сколихнула прогресивне крило партії.

Під час дебатів у 2019 році вона також кинула виклик Байдену щодо перегонів. Багато хто вважав, що це вірусний момент, який, можливо, позбавив її шансів стати віце-президентом, коли він став кандидатом від партії.

Як вона увійшла в історію?

За свою кар’єру Гарріс зібрала кілька чудових оцінок, ставши першою чорношкірою жінкою, яка обіймала майже всі свої ролі: окружного прокурора Сан-Франциско, генерального прокурора Каліфорнії, сенатора від Каліфорнії та віце-президента.

Вона також була першою донькою іммігрантів, яку коли-небудь обрали віце-президентом.

Чи зможе вона перемогти Трампа?

Це залишається великим питанням для демократів. Кореспондент Al Jazeera Алан Фішер сказав, що хоча Байден підтримав Гарріс, це не означає, що вона отримає підтримку від Демократичної партії, у якої є менше місяця до початку її з’їзду.

Недавні опитування, проведені після слабких результатів Байдена в дебатах проти Трампа, не свідчать про те, що Гарріс, швидше за Байдена, переможе Трампа в листопаді. Прихильники Гарріс стверджують, що результати опитувань можуть змінитися тепер, коли Байден вибув з гонки.

Наприклад, опитування Economist/YouGov, опубліковане минулого тижня, показало, що Байден програє Трампу 41% проти 43%. Опитування показало, що Гарріс програє Трампу 39% проти 44%. Опитування Reuters/Ipsos показало, що і Байден, і Гарріс демонструють однакові результати проти Трампа.

Дізнайтесь, що чекає на економіку Європи, якщо Трамп переможе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.