Байден на саміті НАТО. Як його словесні промахи позначаться на світовій політиці?

Байден допустив серію словесних ляпів.

Джо Байден мав низку словесних помилок у четвер під час саміту НАТО у Вашингтоні, що стало невдалою подією для 81-річного чоловіка, оскільки він намагався позбутися занепокоєння, що він занадто старий, щоб балотуватися на переобрання, пише MigNews з посиланням на джерело Reuters.

Словесні помилки не є чимось незвичайним у довгій політичній кар’єрі Байдена, який подолав заїкання в дитинстві, але до нього прикута більша увага через наслідки його жахливих виступів у дебатах проти кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа минулого місяця.

Трамп, якому 78 років і якого також хвилює його вік, часто робив неправдиві заяви під час дебатів.

Нижче наведено підсумок помилок Байдена в четвер.

БАЙДЕН ПОМИЛКОВО НАЗИВАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ПУТІНИМ

Байден помилково назвав президента України Володимира Зеленського «президентом Путіним»:

І тепер я хочу передати це президенту України, який має стільки ж мужності, скільки й рішучості, пані та панове, президенту Путіну.

БАЙДЕН ПОМИЛКОВО НАЗВАЄ ГАРРІСА ТРАМПОМ

Під час прес-конференції в четвер увечері Байден переплутав ім’я свого віце-президента Камали Гарріс і свого суперника Трампа.

Джо сказав, відповідаючи на запитання про його довіру до Гарріс:

Послухайте, я б не обрав віце-президента Трампа на посаду віце-президента, якби вона не відповідала вимогам бути президентом. Тож почніть з цього.

БАЙДЕН ПЕРЕБИРАЄ «НАЧАЛІКІВ ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ»

На прес-конференції Байден також намагався знайти слова «начальники штабів», помилково називаючи групу вищих військових керівників країни «головнокомандувачем» – титулом, який він має як президент.


І тому наші військові працюють над тим, щоб слідувати порадам мого головнокомандувача, моїх…моїх…моїх… начальників штабів, військових, а також міністра оборони і наших розвідників.

Як його словесні промахи позначаться на світовій політиці?

Ляпи або мовні помилки політичних лідерів можуть мати різні наслідки для світової політики. У випадку з Байденом та його висловлюваннями на саміті НАТО, такі ляпи можуть вплинути на його образ та авторитет як лідера США в міжнародній спільноті. Також неправильне тлумачення або непорозуміння можуть створити напруженість у міжнародних відносинах або навіть призвести до різних дипломатичних інцидентів. З кожним своїм неправильним висловлюванням він втрачаю довіру не тільки своїх виборців, але й інших політиків.

Дізнайтесь, хто переміг на дебатах Байдена та Трампа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.