Site icon Медіа Інформаційний Гід

Байден на саміті НАТО. Як його словесні промахи позначаться на світовій політиці?

Байден на саміті НАТО. Як його словесні промахи позначаться на світовій політиці?

Байден на саміті НАТО. Як його словесні промахи позначаться на світовій політиці? Джерело: РБК-Україна.

Джо Байден мав низку словесних помилок у четвер під час саміту НАТО у Вашингтоні, що стало невдалою подією для 81-річного чоловіка, оскільки він намагався позбутися занепокоєння, що він занадто старий, щоб балотуватися на переобрання, пише MigNews з посиланням на джерело Reuters.

Словесні помилки не є чимось незвичайним у довгій політичній кар’єрі Байдена, який подолав заїкання в дитинстві, але до нього прикута більша увага через наслідки його жахливих виступів у дебатах проти кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа минулого місяця.

Трамп, якому 78 років і якого також хвилює його вік, часто робив неправдиві заяви під час дебатів.

Нижче наведено підсумок помилок Байдена в четвер.

БАЙДЕН ПОМИЛКОВО НАЗИВАЄ ЗЕЛЕНСЬКОГО ПУТІНИМ

Байден помилково назвав президента України Володимира Зеленського «президентом Путіним»:

І тепер я хочу передати це президенту України, який має стільки ж мужності, скільки й рішучості, пані та панове, президенту Путіну.

БАЙДЕН ПОМИЛКОВО НАЗВАЄ ГАРРІСА ТРАМПОМ

Під час прес-конференції в четвер увечері Байден переплутав ім’я свого віце-президента Камали Гарріс і свого суперника Трампа.

Джо сказав, відповідаючи на запитання про його довіру до Гарріс:

Послухайте, я б не обрав віце-президента Трампа на посаду віце-президента, якби вона не відповідала вимогам бути президентом. Тож почніть з цього.

БАЙДЕН ПЕРЕБИРАЄ «НАЧАЛІКІВ ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ»

На прес-конференції Байден також намагався знайти слова «начальники штабів», помилково називаючи групу вищих військових керівників країни «головнокомандувачем» – титулом, який він має як президент.


І тому наші військові працюють над тим, щоб слідувати порадам мого головнокомандувача, моїх…моїх…моїх… начальників штабів, військових, а також міністра оборони і наших розвідників.

Як його словесні промахи позначаться на світовій політиці?

Ляпи або мовні помилки політичних лідерів можуть мати різні наслідки для світової політики. У випадку з Байденом та його висловлюваннями на саміті НАТО, такі ляпи можуть вплинути на його образ та авторитет як лідера США в міжнародній спільноті. Також неправильне тлумачення або непорозуміння можуть створити напруженість у міжнародних відносинах або навіть призвести до різних дипломатичних інцидентів. З кожним своїм неправильним висловлюванням він втрачаю довіру не тільки своїх виборців, але й інших політиків.

Дізнайтесь, хто переміг на дебатах Байдена та Трампа.

Вийти з мобільної версії сайту