Зеленський анонсував розробку плану завершення війни в Україні вже цієї осені

Володимир Зеленський через декілька місяців може представити новий план по завершенню війни в Україні

Президент України Володимир Зеленський, враховуючи нестабільну ситуацію на фронті та ризик скорочення військової підтримки з боку деяких союзників, розробляє односторонню «дорожню карту» для завершення війни вже цієї осені.

Про це розповідає MigNews із посиланням на західне видання EFE.

«Цей план може стати реальністю завдяки нашим партнерам, а не через волю чи безволю Росії», – заявив нещодавно Зеленський.

Президент також підкреслив, що війна може завершитися цієї осені, якщо союзники України забезпечать додаткову військову підтримку і створять достатній тиск на Кремль.

У своєму зверненні до нації в неділю Зеленський розповів, що обговорив основні аспекти «плану перемоги» з делегацією американських конгресменів під час економічного форуму в Італії. Вперше цей план був озвучений 27 серпня, коли президент заявив про намір представити документ президенту США Джо Байдену та кандидатам на президентських виборах.

За словами Зеленського, ключовим фактором для досягнення миру стане успіх української операції в Курському регіоні Росії. Київ контролює близько 1300 квадратних кілометрів території після початку транскордонного наступу. Операція, за словами українського аналітика Володимира Дубовика, має на меті змусити Москву до переговорів, але поки що не дає очікуваних результатів.

План також включає економічні пропозиції та роль України в архітектурі міжнародної безпеки. Одним із головних пунктів є обмін окупованими територіями між Києвом та Москвою, а також заходи, які Росія має вжити для припинення військової агресії.

Паралельно з реалізацією цього плану, Київ готується провести другий Саміт миру наприкінці року, без участі Росії. Захід пройде в Швейцарії, а його метою стане консолідація міжнародної підтримки для завершення конфлікту.

Ці кроки демонструють стратегічну готовність України до переговорів, одночасно залишаючи всі опції відкритими у разі подальшого військового протистояння.

На цьому фоні і Путін теж раніше підтверджував свою готовність до переговорів за однією умовою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.