Путін підтвердив готовність Росії до переговорів. Які країни можуть стати посередниками?

Президент РФ заявив про готовність вести переговори з Україною на основі «Стамбульських угод».

У Москві знову озвучили позицію, що Росія ніколи не відмовлялася від можливості ведення переговорів з Україною. Проте ці переговори можуть відбутися лише на умовах, визначених Стамбульськими угодами, підписаними у березні 2022 року. З відповідною заявою виступив президент Російської Федерації Володимир Путін під час Східного економічного форуму. Цю інформацію повідомило УНН, пише MigNews.

Путін підкреслив, що він завжди був відкритий до мирних переговорів, проте такі переговори можливі лише на основі конкретних документів, які були узгоджені та фактично парафовані під час переговорів у Стамбулі. Він зазначив, що Москва не готова до обговорення на основі абстрактних вимог, а лише на підставі вже досягнутих угод.

Окрім того, Путін додав, що Росія готова визнати роль посередника у цих переговорах і вказав на деякі країни, які підтримують відносини з Росією і могли б виступити в цій якості.

Путін заявив:

Ми поважаємо наших друзів і партнерів, які, на мою думку, щиро зацікавлені у вирішенні всіх питань, пов’язаних із цим конфліктом. Це, насамперед, Китайська Народна Республіка, Бразилія, Індія. Я постійно спілкуюся з нашими колегами з цього питання.

Саме лідери цих країн, за його словами, щиро прагнуть розібратися у всіх тонкощах цього складного процесу.

Нагадаємо, що декілька днів тому, Туреччина подала офіційну заявку на членство в БРІКС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.