Site icon Медіа Інформаційний Гід

В Україні встановили новий розмір виплат у разі загибелі або поранення бійця

Зарплати вчителів, лікарів та бюджетників тепер стануть нижче: причини

Зарплати вчителів, лікарів та бюджетників тепер стануть нижче: причини. Джерело: 24 Канал.

У рамках забезпечення соціального захисту військовослужбовців та їхніх сімей, уряд України прийняв рішення про збільшення розміру одноразових виплат у разі загибелі або поранення бійців Збройних Сил.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на телеграм-службу новин України.

Відмічається, що вищезазначене рішення спрямоване на підтримку тих, хто віддає своє життя та здоров’я заради захисту країни, а також на посилення соціальної відповідальності держави перед військовими та їхніми родинами.

Зокрема, у випадку загибелі військовослужбовця членам його сім’ї виплачується компенсація у розмірі 750 прожиткових мінімумів, що наразі становить 22,7 млн грн. Цей крок дозволяє не лише підтримати родини, які втратили близьких, але й забезпечує стабільний фінансовий захист у складний період.

Також уряд збільшив одноразову грошову допомогу для військових, які зазнали поранення, контузії, каліцтва або захворювання під час виконання службових обов’язків:

Ці зміни покликані підвищити рівень соціального захисту військовослужбовців, які отримали ушкодження здоров’я під час виконання своїх обов’язків, та їхніх родин.

Збільшення розміру компенсацій є відповіддю на виклики, які постають перед українською армією у сучасних умовах, та забезпечує належну підтримку захисникам держави.

Окрім того, у Мінфіні розповіли, чи будуть підвищувати мінімальні зарплати в Україні у наступному році.

Вийти з мобільної версії сайту