Site icon Медіа Інформаційний Гід

Росія обстрілами порушила роботу двох АЕС України

АЕС України знову в складному становищі

Росія обстрілами порушила роботу двох АЕС України

Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про серйозні наслідки недавніх масованих обстрілів, здійснених Росією по території України.

Про це розповідає MigNews із посиланням на офіційну ноту України на адресу МАГАТЕ.

Унаслідок вищеописаних атак було порушено роботу двох українських атомних електростанцій , що могло мати катастрофічні наслідки для енергетичної та екологічної безпеки країни та всього європейського континенту.

Під час обстрілу в понеділок, 3 з 4 енергоблоків Рівненської атомної електростанції були примусово відключені від енергетичної мережі. Це створило критичну ситуацію, коли електропостачання майже повністю було зупинене, що мало безпосередній вплив на стабільність національної енергетичної системи.

Аварійне відключення енергоблоків вимагає термінових заходів для відновлення роботи АЕС та забезпечення безпеки її функціонування. Враховуючи, що атомні електростанції є одними з ключових джерел електроенергії в Україні, такі інциденти суттєво впливають на загальну ситуацію в країні.

Через коливання в національній енергосистемі, спричинені російським обстрілом, було відключено від мережі енергоблок №3. Вимушене зниження навантаження на систему викликало значні труднощі для операторів енергомережі.

Таким чином, відключення енергоблоку №3 також позначилося на роботі інших частин енергосистеми, що спричинило перебої в електропостачанні для багатьох регіонів.

Однак, є й позитивні новини про електроенергію – експерт зазначив, що жорсткі обмеження електроенергії діятимуть тільки 1-2 тижні.  

Вийти з мобільної версії сайту