Site icon Медіа Інформаційний Гід

Ветеранам скоротять виплати: нові пріоритети бюджету-2025

Ветеранам скоротять виплати: нові пріоритети бюджету-2025

Ветеранам скоротять виплати: нові пріоритети бюджету-2025. Джерело: 24 Канал.

Згідно з проектом державного бюджету на 2025 рік, Міністерство у справах ветеранів може зіткнутися з суттєвим скороченням фінансування, повідомляє MigNews з посиланням на Верховну Раду України. Якщо у 2024 році заплановано виділити 13,5 мільярда гривень на потреби ветеранів, то в новому бюджеті ця сума може зменшитися до 5,7 мільярда гривень. Це означає, що ветерани ризикують отримати значно менші виплати, що вже викликає занепокоєння серед громадськості та ветеранських організацій.

Зменшення фінансування Міністерства у справах ветеранів пояснюється декількома чинниками, серед яких економічна ситуація в країні та пріоритети бюджету. Україна продовжує боротися з наслідками війни, а економіка потребує відновлення після важких бойових дій. В таких умовах уряд змушений переглядати витрати, і, на жаль, підтримка ветеранів може опинитися під загрозою.

На тлі скорочення фінансування для ветеранів, проєкт бюджету передбачає суттєве збільшення виплат для суддів. Міністерство фінансів пропонує преміювання суддів до 40% їхнього посадового окладу щомісяця. Ця пропозиція викликала значне обурення серед громадськості, оскільки виглядає як явна нерівність у підході до розподілу державних коштів.

У той час як ветерани, що ризикували своїм життям, змушені миритися зі скороченням підтримки, судді можуть отримати підвищені премії. Це посилює дискусії про справедливість розподілу бюджету та доцільність таких рішень з боку уряду.

На даний момент, бюджет-2025 ще офіційно не затверджений, і дискусії щодо його положень тривають.

Раніше фінансові аналітики попередили, наскільки прискориться зростання цін в Україні.

Вийти з мобільної версії сайту