Як зберігати тофу, щоб він залишався свіжим місяцями

Ось як зберегти тофу свіжим якомога довше.

Якщо ви вегетаріанець, веган або просто намагаєтеся вживати більше страв на рослинній основі, тофу – це смачний і багатий на білок варіант. А оскільки тофу неймовірно вбирає вологу, він може приймати насичені аромати соусів, спецій чи маринадів. Залежно від пружності тофу існує безліч способів його приготування – ви можете смажити, готувати на грилі, запікати або навіть готувати в скороварці – все залежить від смаку і текстури, яких ви хочете досягти. Але перш ніж готувати тофу, важливо зрозуміти, як його можна зберігати, щоб зберегти його свіжість.

MigNews поділиться з вами простими порадами, щоб продукт залишався свіжим і смачним довгий час.

Як зберігати тофу в холодильнику

Хочете вірте, хочете ні, але упакований нерозпечатаний тофу пролежить лише 3-5 днів, тобто термін його зберігання менший, ніж якби ви відкрили його і зберігали в холодильнику. Якщо тофу поставляється в герметичній упаковці, ви можете використовувати його до закінчення терміну придатності, зазначеного на етикетці.

Якщо ж тофу поставляється у воді, то краще створити свій власний спосіб зберігання, який допоможе йому прослужити довше.

Для цього відкрийте упаковку тофу і помістіть його в контейнер для зберігання продуктів із кришкою. Перед тим як щільно закрити кришку, залийте тофу холодною водою.

Щоб тофу залишався вологим і свіжим, міняйте воду раз на день, пише Real simple. За такого зберігання тофу має зберігатися в холодильнику близько тижня.

Як зберігати залишки тофу і як зрозуміти, що він зіпсувався

Як і у випадку з іншими продуктами, що швидше ви з’їсте залишки тофу, то свіжішими вони будуть. Приготований тофу може зберігатися до 5 днів у герметичному контейнері в холодильнику, але, якщо ви помітили кислий запах, це явна ознака того, що тофу зіпсувався, і його слід викинути.

Як заморозити тофу

Як зберігати тофу, щоб він залишався свіжим місяцями
Ви можете заморозити тофу, щоб використовувати його в майбутньому, Джерело: pexels.com

Хоча заморожувати можна практично всі види тофу, найкраще підходять тверді та особливо тверді, оскільки вони найкраще зберігають текстуру і смак. Щоб дізнатися, як краще заморозити тофу, дотримуйтесь наведених нижче інструкцій:

  • Підготуйте тофу до заморожування, злегка промокнувши його паперовим рушником, щоб видалити зайву вологу. Ви можете заморозити цілий блок тофу, а можете нарізати його невеликими кубиками.
  • Розкладіть тофу на деку і поставте в морозильну камеру на ніч.
  • Наступного дня дістаньте тофу з морозилки і перекладіть його в герметичний контейнер або пакет для заморозки. За такого зберігання тофу зберігається до 5 місяців.
  • Коли ви будете готові використовувати заморожений тофу, дайте йому відтанути в холодильнику протягом ночі.
  • Якщо ви хочете використовувати тофу раніше, підставте його під холодну воду на кілька хвилин, поки він повністю не розморозиться, а потім просушіть його перед приготуванням, щоб видалити вологу.

Як довго зберігається тофу? Тофу, що зберігається в холодильнику, протримається до тижня, якщо щодня міняти воду. Якщо ви зберігаєте тофу в морозильній камері, він пролежить до 5 місяців.

Чи знаєте ви, який рис насправді корисніший: білий чи коричневий? Відповідь вас може здивувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.