Site icon Медіа Інформаційний Гід

Як запобігти порушенням зору та захворюванням очей

Щоб створити зображення, промені світла перетинають прозору мембрану рогівки, потім кришталик, який допомагає нам перейти від ближнього зору до далекого. І, нарешті, зображення формується на сітківці високоваскуляризованої нервової тканини, яка передає зображення в мозок через зоровий нерв.

Для профілактики захворювань зору важливо регулярно відвідувати офтальмолога. Клініка Oculus пропонує високий рівень кваліфікації лікарів, новітнє обладнання та індивідуальний підхід. Записатись на прийом до окуліста у Львові https://oculus.lviv.ua/areas/ophthalmology/ можна за посиланням на сторінку клініки.

Різні порушення рефракції чи аметропія

Найбільш поширеними та відомими є порушення рефракції (близорукість, астигматизм, гіперметропія). Вони виникають у результаті аномалій в оптичній системі: надто довгі чи короткі очі, неправильна форма рогівки, наприклад, у вигляді конуса і т.д.

Основні захворювання очей

Як запобігти порушенням зору та захворюванням очей

Профілактика захворювань очей включає прості принципи, які слід застосовувати з самого раннього віку, щоб уникнути або сповільнити певні процеси, які можуть виявитися небезпечними в довгостроковій перспективі.

  1. Захищайте очі від сонця. Вплив сонячного світла може пошкодити рогівку, кришталик та сітківку ока. Тому рекомендується носити сонцезахисні окуляри із захистом від ультрафіолетових та інфрачервоних променів.
  2. Дотримуйтесь здорового та збалансованого способу життя. Уникайте алкоголю та тютюну – факторів ризику, які дратують очі. Вживання великої кількості алкоголю впливає на зір також довгостроковій перспективі: сприяє розвитку катаракти та вікової макулярної дегенерації (ВМД).
  3. Уникайте тривалого впливу екранів (комп’ютерів та планшетів) і, зокрема, синього світла. Постійний перегляд екранів сушить очі та викликає м’язову втому очей. Одне з правил – дивитися на екран не більше 20 хвилин. Регулярно робіть перерви, відвертаючись і моргаючи. Ви також можете змінити висоту екрана комп’ютера так, щоб ваші очі знаходилися на одній лінії з верхньою частиною екрана, коли ви дивитеся вперед. Втома очей менша, якщо дивитися вниз, ніж вгору.
  4. Регулярно проходьте огляд у офтальмолога особливо, якщо у вас є сімейна історія захворювань очей. Дорослим необхідно проводити огляд кожні три роки, а починаючи з 45 років – щороку.
Вийти з мобільної версії сайту