Як швидко сходити в туалет по-великому? 15 суперзасобів

Ми також розповімо, у якому випадку потрібно звернутися до лікаря через закреп.

Якщо ви коли-небудь страждали від запору, то знаєте, як неприємно і прикро, коли вам потрібно спорожнити кишківник, але ви не можете. На щастя, є способи, як швидко сходити в туалет по-великому.

MigNews поділиться простими хитрощами, які варто випробувати. Деякі з них діють протягом кількох годин, тоді як інші вимагають кількох днів.

  • ВАЖЛИВО: Якщо періодичні закрепи – це нормально, то часті закрепи можуть бути ознакою основного захворювання. Зверніться до лікаря, якщо вас турбує частота або тяжкість закрепів.

Як швидко сходити в туалет по-великому

Як швидко сходити в туалет по-великому? 15 суперзасобів
До хороших джерел клітковини належать: чорнослив, авокадо, малина, сочевиця, мигдаль, нут, овес, насіння чіа, Джерело: pexels.com

Якщо ви давно не спорожняли кишківник, ви можете поставити собі запитання: «Який простий прийом допомагає швидко спорожнити кишківник?» або «Як швидко стимулювати спорожнення кишківника?». Хороша новина полягає в тому, що є кроки, які ви можете зробити, щоб «запустити процес» і отримати полегшення.

  1. Випийте кави. Якщо говорити про напої, які змушують вас випорожнюватися, то кава, ймовірно, перше, що спадає на думку. Щоб отримати максимальну користь, її слід пити теплою (а не холодною, наприклад). Звісно, кава містить кофеїн, тому вживати її потрібно в міру.
  2. Присідайте, коли йдете в туалет. Деяким людям для полегшення закрепів допомагає поза навпочіпки. Якщо поставити стопи на невелику підставку перед унітазом, ви опинитеся в такому положенні, що часто більш ефективно для випорожнення.
  3. Вживайте добавки з клітковиною. Ви можете знайти добавки з клітковиною в магазинах або в Інтернеті. Зазвичай вони містять псиліум, полікарбофіл кальцію або метилцелюлозу. Волокно надає калу об’єму, полегшуючи його просування травним трактом і виведення з організму.
  4. Оливкова олія – вживання чайної ложки оливкової олії вранці натщесерце може сприяти проходженню випорожнень через кишківник. Олія діє як мастило в травній системі, що полегшує проходження твердих частинок. Вона також пом’якшує випорожнення, полегшуючи повне випорожнення кишківника.
  5. Прийміть стимулююче проносне. Існують різні типи проносних. Ця форма змушує ваш кишківник скорочуватися, що сприяє просуванню вмісту по травному тракту. Ця дія може зайняти від 6 до 12 годин, щоб змусити вас випорожнитися. Лікарі радять пацієнтам використовувати стимулюючі проносні тільки в тому разі, якщо інші методи лікування не допомогли.
  6. Прийміть осмотичне проносне. Ці проносні допомагають переміщати рідину по товстій кишці, що може полегшити закреп. Вони ефективні для багатьох людей, але зазвичай діють протягом 2-3 днів.
  7. Прийміть змащувальне проносне. Такі речовини, як мінеральна олія, покривають стінки кишківника і калову масу. Це допомагає калу утримувати воду, що полегшує його проходження.
  8. Спробуйте прийняти пом’якшувальний засіб для випорожнень. Засоби для пом’якшення випорожнень витягують воду з кишківника в кал. Знову ж таки, вашому організму легше просувати випорожнення, якщо вони м’які та об’ємні.
  9. Використовуйте супозиторії. Супозиторії розм’якшують випорожнення і допомагають йому пройти. Ви вводите супозиторій у пряму кишку.
  10. Робіть масаж товстої кишки. Легкий масаж товстої кишки може допомогти вашому організму просувати кал по товстій кишці. Ви можете знайти відео з цією технікою в Інтернеті.
  11. Вправи. Вправи посилюють приплив крові до черевної порожнини, стимулюють травний тракт і сприяють просуванню випорожнень.
  12. Зробіть собі клізму. Клізми, які можна знайти в аптеці, вводять рідину в пряму кишку, розм’якшуючи випорожнення і допомагаючи вам сходити в туалет по-великому.
  13. Їжте їжу з високим вмістом клітковини. Які продукти допомагають вам відразу ж сходити в туалет? Насамперед ті, в яких багато клітковини. Вживання продуктів з високим вмістом клітковини може допомогти впоратися з поточним нападом закрепу і знизити ймовірність його виникнення в майбутньому. До таких продуктів належать овес, коричневий рис, боби, цільнозерновий хліб і макарони, волокнисті фрукти, як-от банани і яблука, горіхи, а також волокнисті овочі, як-от морква, броколі та листова зелень.
  14. Залишайтеся гідратованими. Як зазначалося в кількох варіантах лікування, наведених вище, ваш організм може більш ефективно переміщати м’які випорожнення з достатнім вмістом води. Щоденне вживання восьми склянок води об’ємом 230 мл допоможе запобігти закрепам. А якщо ви вже маєте закреп, випийте велику склянку води, щоб стимулювати спорожнення кишківника.
  15. Використовуйте натуральні засоби. Деякі люди випорожнюються частіше і легше, якщо приймають натуральні засоби, наприклад, пробіотики. Загалом вони безпечні, але їх не рекомендується приймати деяким людям, наприклад, тим, у кого ослаблений імунітет. Зверніться до свого лікаря, якщо у вас є питання про те, чи підходять вам натуральні засоби.

Чи означає, що у вас повільний метаболізм, якщо ви рідко ходите в туалет? Ось що ми з’ясували.

Профілактика закрепів

Як часто ви повинні випорожнюватися? Знову ж таки, у кожного є свій діапазон норми, і велика ймовірність, що ви маєте уявлення про те, що для вас є нормою, а що ні. «Нормальним» може бути від трьох разів на день до трьох разів на тиждень.

  • Після того як ви впоралися із закрепом, цілком зрозуміле бажання зробити все можливе, щоб знизити ризик його повторення:
  • Більше рухайтеся. Рух – ключовий фактор у боротьбі із закрепами: ходьба, фізичні вправи, розтягування і підйом, які ми робимо, допомагають кишківнику рухатися так, як він повинен.
  • Їжте здорову їжу. Потрібно зосередитися на продуктах, що містять клітковину, а також на фруктах і овочах. Крім того, було встановлено, що додавання в раціон більшої кількості зернових, крохмалю та продуктів, багатих на ліпіди, зменшує закрепи.
  • Пийте багато води. Рясне зволоження допоможе знизити ризик закрепів. Експерти рекомендують чоловікам випивати близько 15,5 склянки рідини на день, а жінкам – близько 11,5 склянки рідини на день.
  • Уникайте нездорової їжі. Нездорова їжа може призвести до більш твердих випорожнень. Наприклад, вживання продуктів із високим вмістом цукру та/або натрію пов’язане із закрепами.
  • Слідкуйте за прийомом ліків. Ліки можуть робити значний внесок у розвиток закрепів. Якщо ви починаєте приймати нові ліки і помічаєте зміни в випорожненнях, повідомте про це свого лікаря і запитайте, чи можна скоригувати дозу або режим прийому, щоб підтримувати потрібний темп.

Коли слід звернутися до лікаря з приводу закрепу

Якщо ви випробували ці домашні засоби, щоб змусити себе сходити до туалету по-великому, але все одно не можете впоратися з проблемою, або якщо ви виявили, що у вас регулярні закрепи, настав час звернутися до вашого лікаря. Він зможе оцінити, що може бути причиною вашої нездатності випорожнитися, і дасть вам рекомендації щодо вирішення проблеми.

Вам слід якомога швидше звернутися по допомогу, якщо закреп супроводжується такими проблемами:

  • Ректальна кровотеча;
  • Кров у калі;
  • Постійний біль у животі;
  • Проблеми з відходженням газів;
  • Блювота;
  • Лихоманка;
  • Біль у попереку;
  • Ви худнете з незрозумілої причини.

Помітили, що кал став дивного кольору? Це має насторожити. Ми розповідали, чому кал стає білим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.