Коли мова заходить про загальний стан здоров’я, добре відомо, що випивка – це погано, але чи весь алкоголь однаково шкідливий?
Каліфорнійський гастроентеролог доктор Саурабх Сеті заявив, що найздоровіший вибір для тих, хто п’є є – текіла, пише MigNews з посиланням на джерело New York Post.
Хоча він пояснює, що жодна кількість алкоголю не є «корисною» для вашого здоров’я, текіла має перевагу над конкурентами:
Текілу виготовляють із рослини агави, у якій мало цукру та вуглеводів. На відміну від лікерів, отриманих із зерна, текіла природно не містить глютену.
Мексиканські дослідники з
Centro de Investigación y de Estudios Avanzados Biotechnology and Biochemistry Irapuato виявили, що агава в текілі не засвоюється і не підвищує рівень цукру в крові так сильно, як інші алкогольні напої.
Агава містить такі сполуки, як фруктани та фруктоолігосахариди, які можуть функціонувати як пребіотики та сприяти здоровій мікробіоті кишечника, покращувати травлення та потенційно полегшувати проблеми з ШКТ.
Однією з причин того, що випивка шкідлива для організму, є те, що коли ми вживаємо алкоголь, він розпадається на ацетальдегід, токсин і відомий канцероген, який пошкоджує ДНК організму та не дає йому відновити пошкодження.
Хоча текіла також викликає вироблення ацетальдегіду, процес відбувається повільніше, що може принести користь людям наступного ранку та в довгостроковій перспективі.
Відповідно до дослідження, проведеного Центром поведінкових і соціальних наук з вивчення алкоголю та залежності Школи громадської охорони здоров’я Університету Брауна, основною причиною похмілля є наявність продуктів бродіння, відомих як конгенери.
Прозора текіла, виготовлена з 100-відсоткової блакитної агави, має менше конгенерів, ніж інші напої.
Зазначимо, що ці переваги стосуються лише стовідсоткової текіли з агави. Змішування текіли з солодкими напоями зводить нанівець потенційні переваги.
Залишити відповідь