Лікарі попередили про ризики, пов’язані з вживанням яблучного сидру

В деяких випадках вживання непастеризованого яблучного сидру може бути шкідливим.

У повітрі вже відчувається осінь, а в магазинах пропонують пончики з корицею та яблучний сидр. Проте представники охорони здоров’я попереджають, що вживання непастеризованого яблучного сидру може бути небезпечним, пише MigNews з посиланням на джерело Www.krqe.com.

Згідно з інформацією департаменту охорони здоров’я округу Огл в Іллінойсі, яблучний сидр, який має каламутний вигляд і золотистий відтінок, зазвичай не піддається пастеризації — процесу, що використовує легке нагрівання для знищення потенційно небезпечних бактерій.

Більшість людей здатні справлятися з можливими хворобами, пов’язаними з харчуванням, але не всі. Департамент охорони здоров’я зазначає:

Непастеризований яблучний сидр може становити загрозу для найбільш уразливих груп населення. До таких груп відносяться немовлята, вагітні жінки, люди похилого віку та особи зі слабкою імунною системою.

Управління з контролю за продуктами харчування та медикаментами США (FDA) отримало повідомлення про спалахи харчових отруєнь, пов’язані з вживанням непастеризованих фруктових і овочевих соків. Деякі яблучні сидри піддаються пастеризації, а інші — ні. Не всі непастеризовані сидри викликають проблеми, але в них частіше зустрічаються мікроорганізми, які можуть призвести до харчових отруєнь.

Під час покупки варто уважно перевіряти етикетки. Непастеризовані соки або сидри повинні мати попередження: «УВАГА: цей продукт не піддавався пастеризації, тому може містити шкідливі бактерії, які можуть викликати серйозні захворювання у дітей, людей похилого віку та осіб з ослабленою імунною системою».

Якщо ви не впевнені, чи був сидр пастеризованим, особливо на фермерському ринку або в закладах, де немає чітких етикеток, не соромтеся запитати у продавця.

А ще, вважаємо за потрібне нагадати вам, що сиру воду з під крану краще не використовувати для миття яблук. Тим паче, що зараз вона може буди отруєна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.