Site icon Медіа Інформаційний Гід

Чи загрожує світу нова пандемія? Що ВООЗ говорить про мавпячу віспу

Чи загрожує світу нова пандемія? Що ВООЗ говорить про мавпячу віспу

Чи загрожує світу нова пандемія? Що ВООЗ говорить про мавпячу віспу. Джерело: Reuters.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров’я у вівторок наголосив, що 
Mpox, незалежно від того, старий чи новий штам, не можна порівняти з COVID-19, оскільки його поширення можна контролювати, пише MigNews з посиланням на джерело Еconomictimes.com. Влада знає заходи, необхідні для стримування його передачі.

Ханс Клюге, регіональний директор 
ВООЗ у Європі під час брифінгу для ЗМІ, заявив:

Ми можемо і повинні боротися з віспою разом!

Ханс додав:

То чи ми вирішимо запровадити системи для контролю та ліквідації Mpox в усьому світі? Чи ми вступимо в новий цикл паніки та нехтування? Те, як ми реагуємо зараз і в наступні роки, стане критичним випробуванням для Європи та світу.

Mpox, вірусна інфекція, що викликає гнійні ураження та грипоподібні симптоми, як правило, легка, але в деяких випадках може бути смертельною. Різновид mpox класу 1b викликав глобальне занепокоєння через його, здавалося б, легшу передачу через звичайний тісний контакт.

Випадок захворювання було підтверджено минулого тижня в Швеції та пов’язано із зростанням спалаху в Африці, що є першою ознакою його поширення за межі континенту. ВООЗ оголосила недавній спалах захворювання надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я, що викликає міжнародне занепокоєння, після виявлення нового варіанту.

Вийти з мобільної версії сайту