Верховна Рада ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду

Римський статут в Україні вже набуває офіцільних показників за рішенням представників влади

Україна зробила важливий крок на шляху до посилення своєї ролі в системі міжнародного права, ратифікувавши Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на пост нардепа Ярослава Железняка у Телеграмі.

За словам Железняка, цей крок не був простим, але його підтримка з боку ключових інституцій, зокрема Генерального штабу Збройних сил України та Головного управління розвідки, підтверджує його важливість для національної безпеки.

Железняк відзначив, що рішення приймалося в умовах важкої дискусії, однак результат став очевидним — Україна зміцнює свої позиції як активний учасник міжнародних процесів.

Відомо, що Римський статут, заснований у 1998 році, є основою функціонування МКС. Він має юрисдикцію над злочинами агресії, геноциду, злочинами проти людяності та воєнними злочинами. Завдяки ратифікації, Україна отримує право брати участь у виборах суддів та прокурорів МКС, а також висувати своїх кандидатів на ці посади.

Це дозволяє Україні не лише активно впливати на діяльність суду, але й ефективніше співпрацювати з ним.

Окрім того, Верховна Рада ще й заборонила російську православну церкву, наблизивши країну, таким чином, до європейської самосвідомості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.