Автоматизація військового обліку: ТЦК візьме під контроль усіх ухилянтів

Реєстр «Оберіг» автоматично заповниться: дані про всіх військовозобов'язаних будуть враховані, навіть без візиту до ТЦК.

До цього часу Реєстр військовозобов’язаних не містив інформації про чоловіків, які з певних причин не були на військовому обліку та не відвідували ТЦК. Тепер цей недолік буде усунуто завдяки автоматичній передачі даних з інших реєстрів, пише MigNews з посиланням на джерело Оbozrevatel.com.

У разі, якщо чоловік отримував ID-картку або закордонний паспорт, його дані є в Демографічному реєстрі. Згідно з новою постановою Кабміну від 16 серпня 2024 р. №932, ці дані автоматично передаватимуться до Реєстру «Оберіг», що дасть можливість ТЦК мати доступ до всієї інформації.

Заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко, пояснила:

Дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 буде актуалізовано через реєстри Державної міграційної служби, Мінʼюста і Адміністрації Державної прикордонної служби.

Вона також повідомила, що хлопці віком від 17 до 25 років ставитимуться на облік як призовники без необхідності відвідування ТЦК і медичної комісії.

Всі необхідні дані збиратимуться з інших реєстрів.

Окрім того, хлопці від 16 до 25 років, які оформлюватимуть паспорт, автоматично будуть внесені до реєстру «Оберіг» без проходження ВЛК. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном.

Раніше повідомлялось, що працівники ТЦК та СП більше не вручатимуть повістки на вулиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.