Укрпошта збирається підняти тарифи для українців

В Укрпошті знову хочуть підвищувати тарифи на посилки та реєстрації

Державний поштовий оператор «Укрпошта» анонсував підвищення тарифів на пересилання листів та листівок у межах країни на 13,3%.

Про це розповідає MigNews із посиланням на сайт НКЕК.

Відповідний проєкт постанови вже надано на розгляд. Це рішення обґрунтовується необхідністю підтримання рентабельності компанії в умовах інфляційного тиску та зростання експлуатаційних витрат. Востаннє тарифи переглядалися у 2023 році, що зумовлює потребу у черговому коригуванні цін.

Згідно з проєктом постанови, підвищення стосуватиметься як простих, так і реєстрованих (рекомендованих) листів масою до 50 грамів. Основні зміни передбачають:

  • прості листи та листівки (масою до 50 грамів) – з 17 до 20,4 грн з ПДВ;
  • надсилання для військовослужбовців строкової служби – з 10,2 до 12,2 грн з ПДВ;
  • реєстровані листи та поштові картки – з 36 до 40,8 грн з ПДВ.

Ці зміни спрямовані на покриття витрат, пов’язаних із логістикою та обслуговуванням внутрішніх поштових відправлень, а також на вдосконалення інфраструктури, необхідної для безперебійного функціонування сервісу в умовах економічних викликів.

Як пояснюють у «Укрпошті», актуалізація тарифів є частиною більшого плану з адаптації бізнес-моделі до нових ринкових умов. Серед факторів, які підштовхнули до перегляду вартості, – підвищення витрат на пальне, зростання цін на енергоносії та оплати праці.

Разом із тим, компанія прагне мінімізувати навантаження на соціально вразливі категорії клієнтів. Наприклад, навіть після підвищення тарифів для строковиків вартість пересилання залишатиметься пільговою у порівнянні зі звичайними відправленнями.

Окрім того, з’явилося повідомлення про те, чому заброньованих громадян України почали викликати до ТЦК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.