Чому заброньованих і військовозобов’язаних з відстрочкою викликають до ТЦК?

Навіть ті, хто має всі законні підстави для відстрочки чи бронювання, отримують повістки.

Заброньовані працівники та військовозобов’язані, які мають офіційну відстрочку, зараз стикаються з ситуацією, коли їм все одно надходять повістки до територіальних центрів комплектування. Це відбувається через перевантаженість системи, що наразі не здатна належним чином відфільтрувати тих, хто має законні підстави для відстрочки чи бронювання. Адвокат Ростислав Кравець, в коментарі для видання «Труха Україна», зазначає, що попри отримання таких повісток, відстрочка або бронювання залишаються в силі, і вони не можуть бути скасовані через сам факт виклику до ТЦК, пише MigNews.

За його словами, ситуація з чергами у центрах комплектування також не покращується, і громадянам, які мають відстрочку, знову доведеться поновлювати цей статус вже 9 листопада. Оскільки процедура оновлення потребує особистої присутності, це може спричинити значне навантаження на ТЦК, що і так працюють на межі своїх можливостей. Як результат, люди змушені витрачати час у величезних чергах, очікуючи на оформлення документів.

Ще однією проблемою, на яку звертає увагу адвокат, є відсутність обіцяного онлайн-оформлення відстрочок. Міністерство оборони неодноразово анонсувало впровадження такої можливості, що могло б суттєво спростити процес та розвантажити центри комплектування. Однак наразі ця опція так і не з’явилася. Відсутність електронної системи робить процедуру оновлення відстрочок значно складнішою та тривалішою для військовозобов’язаних, особливо на тлі поточної ситуації в країні.

Таким чином, перевантаження системи та брак сучасних цифрових рішень призводять до того, що навіть ті, хто має всі законні підстави для відстрочки чи бронювання, можуть отримувати повістки.

Про нові правила вручення повісток дізнайтесь тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.