Україна застосувала власну ракету-дрон «Паляниця». Перші кадри та характеристики

Президент Зеленський підтвердив успішне використання нової зброї.

Україна оприлюднила перші зображення нового безпілотно-ракетного комплексу під назвою «Паляниця», призначеного для нанесення ударів по військових аеродромах РФ і знищення наступального потенціалу противника, пише MigNews з посиланням на джерело Kyivindependent.

Перше успішне використання нової зброї було підтверджено президентом 
Володимиром Зеленським під час його промови на День Незалежності 24 серпня, а нове відео, опубліковане в його соціальних мережах 25 серпня, містить додаткові подробиці проекту.

Відео починається з підкреслення того, що Росія запустила 43 000 типів різних ракет і плануючих бомб по Україні під час повномасштабної війни з аеродромів, розташованих глибоко в межах російської території.

Також в відео говориться, що один із найефективніших способів протидії цьому – удари по носіях цієї зброї – російським літакам на військових аеродромах.

Україні заборонено використовувати західну зброю для нападу на цілі всередині Росії, що змушує Україну виробляти власні версії.

І ось перші результати – представляємо український ракетний безпілотник дальньої дії «Паляниця», – йдеться у відео.

Назва нової зброї символічна: окрім того, що вона пов’язана з традиційним українським хлібом, слово «паляниця» важко вимовити росіянам. Відомо, що українці використовували це слово для викриття російського агента.

У відео також зазначено, що «майже вся інформація про Паляницю засекречена», але деякі деталі все ж розкриваються.

Два десятки російських військових аеродромів знаходяться в радіусі його удару. Вся розробка була завершена в неймовірно короткий термін – всього за півтора року.

Зброя оснащена турбореактивним двигуном і запускається з наземної платформи, а не з винищувачів. Також стверджується, що вартість зброї значно нижча, ніж у аналогів.

Відео закінчується фразою, що мотивація вагома – чим швидше «Паляниця» буде готова, тим більше життів вона зможе захистити, і тим менше страждань зазнає мирне населення.

Зазначимо, що скоро ЗСУ отримають від Латвії ще 1400 безпілотників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.