Масований удар РФ по Україні сьогодні: головне станом на зараз

Ранок в Україні сьогодні напружений.

Росіяни всю ніч атакували територію України ударними безпілотними літальними апаратами (БПЛА). Близько 4:30 ранку було зафіксовано зльоти 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Зараз у небі над Україною продовжують перебувати кілька десятків ворожих безпілотників, які здійснюють розвідувальні та ударні функції, пише MigNews з посиланням на джерело ТГ-канал Труха.

Головні наслідки атаки станом на зараз:

  1. Електропостачання: у зв’язку з атаками введені екстрені відключення електроенергії по всій Україні. Планові графіки відключень тимчасово не діють, що ускладнює повсякденне життя громадян і функціонування критичної інфраструктури.
  2. Проблеми з водопостачанням: через обстріли у кількох містах України виникли перебої з подачею води. Зараз комунальні служби працюють над відновленням водопостачання, але ситуація залишається складною.
  3. Луцьк: внаслідок атаки було пошкоджено багатоквартирний житловий будинок та об’єкт інфраструктури. Наразі відомо про одного загиблого мешканця. Рятувальні служби працюють на місці події, намагаючись знайти тих, хто може залишатися під завалами.
  4. Рівне та Кропивницький: попередня інформація свідчить про влучання ворожих ракет або безпілотників у цих містах. Дані про пошкодження та можливі жертви уточнюються.
  5. Дніпропетровська область, Луцьк та Запорізька область: відомо про одного загиблого в кожній з цих областей внаслідок атак російських сил. Місцева влада працює над ліквідацією наслідків обстрілів і наданням допомоги постраждалим.
  6. Харків: в Харкові зафіксовано влучання на відкритій території. Попередньо, жертв і значних руйнувань немає, але ситуація продовжує залишатися напруженою.
  7. Київщина: на Київщині є пошкодження інфраструктурних об’єктів. Вже відомо про поранену людину. Також фіксують пошкодження приватних будинків внаслідок падіння уламків збитих ворожих цілей в 4 районах області. На Київщині також розпочинають роботу Пункти незламності, щоб люди мали де підзарядити телефони. 
  8. Робота ППО: системи протиповітряної оборони ще активно працюють у більшості областей України, намагаючись знизити шкоду від атак. Завдяки їхній роботі вдалося уникнути ще більш значних руйнувань та втрат.

Ситуація залишається напруженою, і українські служби продовжують моніторинг ситуації.

Атака на енергетику відбулась одразу після того, як стало відомо, що Україна відновлює експорт електроенергії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.