Росіяни розстріляли військовополоненого ЗСУ та записали це на відео

Окупаційні війська знову висвітлили свої звірства у соцмережах

Україна знову стала свідком чергового жахливого воєнного злочину, скоєного російськими військовими. Окупанти цинічно стратили українського військовополоненого, а відео цього акту насильства оприлюднили в мережі.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на Проект «Хочу жити».

Відмічається, що публічне розповсюдження кадрів вбивства є черговим доказом жорстокості, з якою російські солдати ведуть війну.

“Ми прийшли звільняти нашу землю від ворогів і нацизму”, — заявив один із окупантів у відео, підкреслюючи власну інтерпретацію агресії, яка суперечить будь-яким нормам міжнародного права.

За даними українських правоохоронців, нині розслідується 61 випадок страти українських військовополонених російськими солдатами.

У Проекті, що відслідковує ці події, наголошують, що “нове вбивство українського військовополоненого є нагадуванням про те, що участь у війні на боці Росії означає співучасть у кровопролитті та злочинах, за які доведеться відповідати всім загарбникам”.

З кожним новим випадком оприлюднення подібних відео, українські спецслужби мають більше можливостей для ідентифікації осіб, причетних до цих жахливих злочинів. Доступність доказів значно спрощує процес розслідування та дозволяє притягти винних до відповідальності.

“Воєнні злочини та злочини проти людяності не мають терміну давності, і винні не залишаться безкарними”, — нагадують у Проекті.

Примітно, що на початку квітня цього року було зафіксовано близько 50 випадків страти українських військовополонених, що свідчить про стрімке зростання кількості злочинів.

Незважаючи на міжнародні норми, що вимагають гуманного поводження з військовополоненими, російські солдати продовжують нехтувати приписи міжнародного гуманітарного права.

Тим часом з’явилося повідомлення про те, що ТЦК блокує зв’язок у своїх автомобілях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.