Україна отримає важливе фінансування від Заходу на вирішення гуманітарних проблем

Стало відомо, що Європейська комісія підтвердила надання фінансової допомоги Україні у розмірі €40 мільйонів для відновлення енергетичної інфраструктури, яка зазнала значних руйнувань внаслідок російських атак.

Про це розповідає MigNews із посиланням на соцмережу президентки Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

“Росія в безжальному порядку продовжує атакуувати енергетичну інфраструктуру України,” — написала фон дер Ляєн у своїй заяві, підкреслюючи, що Європейський Союз не залишатиметься осторонь, коли українці стикаються з такими викликами.

За її словами, незабаром температура знизиться, тому Захід посилить гуманітарну допомогу українцям, які цього потребують. Також вона додала, що фінансування у розмірі €40 мільйонів буде спрямоване на проведення ремонтних робіт, відновлення електроенергії, забезпечення опалення та житла.

Цей пакет допомоги є частиною ширшої ініціативи ЄС, спрямованої на підтримку українського народу в умовах триваючих бойових дій і важких гуманітарних обставин.

Водночас, за словами фон дер Ляєн, Європейська комісія робить усе можливе, щоб зміцнити обороноздатність України, підтримуючи не лише військовими засобами, а й шляхом надання критично важливих ресурсів, які допоможуть Україні пережити зимовий період.

Ще одним позитивом для України є те, що у Мінекономіки анонсували зростання вітчизняного ВВП попри проблеми з енергетикою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.