Maserati, Ferrari та Aston Martin. Скільки елітних авто зареєстровано в Україні з початку року?

Незважаючи на поступове відновлення продажів автомобілів в Україні, масовий сегмент авторинку досі відстає майже вдвічі від рівня 2021 року. Водночас це не стосується елітних автомобілів. Продажі дорогих моделей досягли рівня трирічної давнини. Українські мільйонери не лише не зменшили попит на супер- та спорткари, але іноді навіть перевищують очікування, пише MigNews з посиланням на джерело ЕП.

Одним із власників найбільшої колекції розкішних автомобілів є Олександр Слобоженко, який заробив на інтернет-арбітражі. Під час війни він придбав McLaren 720S Spider за близько 300 тис. доларів, про що неодноразово хизувався в соцмережах. У його гаражі понад два десятки дорогих авто. Нещодавно чоловіка звинуватили в ухиленні від сплати податків у великих розмірах, після чого повідомлялося, що він покинув Україну.

Подібний смак до дорогих машин має ще один молодий інвестор, Дмитро Хиценко, який у 22 роки володів Lamborghini Huracan за 280 тис. доларів та BMW i8 за 100 тис. доларів. Інший криптовалютний мільйонер, Михайло Романенко, придбав у 2023 році суперкар Bugatti Bolide за 4,6 млн доларів, а раніше – ще дорожчий Bugatti Centodieci за понад 10 млн доларів.

Попри такі покупки, в Україні офіційно не зареєстровано жодного Bugatti, хоча на київських вулицях можна було побачити іноземні моделі. Інші суперкари, за даними реєстраційних баз, активно фіксуються, і їхня кількість у 2024 році навіть перевищує показники 2021 року.

Днями КМІС продемонстрував, наскільки українці хочуть виїхати з держави. Подивіться на соцопитування та графік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.