Чоловіки, які не оновили свої дані і перебувають за кордоном, не зможуть отримати водійське посвідчення і техпаспорт

Чоловіки за кордоном не зможуть отримати та обміняти права, якщо вони не оновили військово-облікові дані.

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення, яке обмежує можливість отримання або обміну посвідчення водія для чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і не оновили свої військово-облікові дані, повідомляє MigNews. Якщо у Реєстрі військовозобовʼязаних «Оберіг» відсутня інформація про оновлення військово-облікових даних, такі чоловіки не зможуть отримати посвідчення водія чи свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Установлено, що у період воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування, чоловікам, які не виконали вимоги щодо оновлення своїх даних у військових реєстрах, буде відмовлено у видачі або обміні посвідчення водія за кордоном. Це стосується також ситуацій, коли посвідчення водія замовлено через електронний кабінет водія або мобільний додаток “Дія”. Важливо зазначити, що ці документи не будуть пересилатися міжнародними поштовими відправленнями, якщо у Єдиному державному реєстрі призовників відсутня інформація про оновлення даних чоловіка.

Так, установлено, що в період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування:

  • розміщені за межами України відокремлені підрозділи (філії, представництва) державного підприємства, що належить до сфери управління Державної міграційної служби (тобто, ДП «Документ»), здійснюють приймання документів для отримання адміністративних послуг з обміну посвідчення водія, у тому числі виданого вперше, або отримання його після втрати чи викрадення, а також щодо державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортних засобів, крім транспортних засобів, які потребують експертного дослідження, та видачу оформлених результатів їх надання або відмови в наданні.
  • Ці положення щодо видачі оформлених результатів надання адміністративних послуг не поширюються на громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних;
  • посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виготовлені на бланку, замовлені засобами електронного кабінету водія функціональної підсистеми єдиної інформаційної системи МВС або засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів відсутня інформація про виключення з військового обліку або про уточнення (оновлення) персональних даних, у міжнародних поштових відправленнях не пересилаються.

Це рішення є частиною заходів з посилення мобілізаційної підготовки і забезпечення військового обліку громадян України. Своєчасне оновлення військово-облікових даних для всіх чоловіків, які перебувають за кордоном, дозволить уникнути можливих проблем з отриманням важливих документів.

Нагадаємо, що процедуру отримання водійського посвідчення для українців в Німеччині буде спрощено.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.