Процедуру отримання водійського посвідчення для українців в Німеччині буде спрощено

Схоже на те, що українські водії в Німеччині найближчим часом зможуть видихнути з полегшенням.

Міністерство цифровізації та транспорту Німеччини (Bundesministerium für Digitales und Verkehr) офіційно опублікувало чернетку закону, який може значно полегшити процедуру отримання німецького водійського посвідчення для українців.

За інформацією M.I.G. в документі зазначено, що Україну планують внести до пункту 11 додатку до Ver-Erlaubnisverordnung — закону, що регулює видачу та переоформлення водійських посвідчень. Якщо цей закон буде прийнято, українські водії зможуть просто переписати свої українські водійські посвідчення на німецькі, без необхідності складати теоретичний та практичний іспити. Ця зміна дозволить українським водіям значно зекономити як час, так і кошти, адже процедура переоформлення водійських прав у Німеччині нині є досить дорогою та тривалою.

Підтримка з боку Кабінету міністрів Німеччини

Цей план вже отримав зелене світло від Кабінету міністрів Німеччини. Це важливий крок до полегшення життя тисяч українських водіїв, які зараз проживають у Німеччині. Кабінет міністрів визнав, що такий крок сприятиме кращій інтеграції українців та покращенню транспортної безпеки, адже водії з уже наявним досвідом зможуть продовжувати керувати транспортними засобами без необхідності повторного навчання.

Тимчасові заходи до березня 2025 року

На даний момент українські водії, які перебувають у Німеччині під тимчасовим захистом, можуть користуватися своїми водійськими посвідченнями до березня 2025 року. Протягом цього часу очікується, що законопроект пройде всі необхідні процедури і набуде чинності. Ця потенційна зміна є надзвичайно важливою для багатьох українців, які наразі проживають у Німеччині, і дає надію на спрощення бюрократичних процедур у майбутньому. Слідкуйте за новинами, щоб не пропустити остаточне рішення з цього питання!

Нагадаємо, що Україна зіграла внічию з Німеччиною у товариському матчі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *