Google Pixel 9, Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL: характеристики нового телефону

Чи так він відрізняється від Pixel 8? Давайте з'ясуємо це.

Pixel 9, який Google анонсував 13 серпня разом із Pixel 9 Pro, 9 Pro XL і 9 Pro Fold, відображає оновлення пристроїв Pixel. Усі телефони отримали новий зовнішній вигляд, апаратні поліпшення і, звичайно, ще більшу дозу штучного інтелекту. Хочете розкрити основні характеристики Google Pixel 9?

MigNews розповість вам про його особливості, щоб ви зрозуміли, чи буде новий телефон коштувати своїх грошей.

Характеристики Google Pixel 9, Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL: камера

Оскільки серія Pixel робить ставку на фотографію, давайте спочатку обговоримо ситуацію з камерою. Телефони Pixel зазвичай вважаються одними з найкращих камерофонів, які можна купити за гроші. Цьому сприяють не лише якісні об’єктиви, розташовані в корпусі камери, а й обчислювальна фотографія, на якій спеціалізується Google. Давайте розберемося в деталях, почавши з Pixel 9 і просуваючись далі.

Базова модель оснащена 50-Мп основною камерою з Octa PD – методом автофокусування, який використовується для сенсорів великого розміру для досягнення високої чутливості та роздільної здатності, пише Android authority. У неї така ж діафрагма (ƒ/1,68), кут огляду (82 градуси) і розмір сенсора (1/1,31 дюйма), як і у Pixel 8. Крім того, фронтальна камера, об’єктив якої становить 10,5 Мп, також перероблена з торішньої моделі. Але не варто очікувати, що весь набір камер буде копією, оскільки ультраширик був оновлений з 12 Мп до 48 Мп. Цей надширококутний об’єктив має діафрагму ƒ/1,7, кут огляду 123 градуси і матрицю розміром 1/2,55 дюйма.

Далі йде Pixel 9 Pro, який, як і завжди, оснащений потрійною камерою. Вона містить у собі ті самі основну й ультрашироку камери, що й у початковій моделі, але додає до них 48-Мп телеоб’єктив із діафрагмою ƒ/2,8, 22-градусним кутом огляду та 1/2,55-дюймовим сенсором. Однак ми отримуємо поліпшену фронтальну камеру. Якщо в Pixel 8 Pro використовується та сама фронтальна камера, що і в Pixel 8, то в Pixel 9 Pro вона збільшилася з 10,5 Мп до 42 Мп з апертурою ƒ/2,2 і ультрашироким кутом огляду 103 градуси. У Pro XL ви отримаєте ту саму камеру, що і в Pixel 9 Pro.

Не знаєте, що таке функція чарівного редактора в Google Photos? Раніше ми розповідали, як її використовувати.

Продуктивність

У серії Pixel 9 дебютує Tensor G4, новітній процесор, розроблений Google. Як і очікувалося, Tensor G4 покращує продуктивність за всіма параметрами. Наприклад, веб-браузинг став на 20% швидшим, запуск додатків – на 17%, а телефон став ефективнішим у повсякденній роботі, наприклад, під час зйомки фотографій або перегляду потокового контенту.

Щоб домогтися таких результатів, чіп був оснащений низкою оновлень, наприклад, новим модемом Samsung Modem 5400. Порівняно з Samsung Modem 5300 у серії Pixel 8, цей модем швидший і енергоефективніший. Крім того, Tensor G4 має більш традиційну схему 4+3+1, ніж 4+4+1 у Tensor G3, і використовує новіші ядра ARMv9.2 від Arm (Cortex-A520, Cortex-A720 і Cortex-X4). Ці зміни були зроблені, щоб допомогти пристрою працювати без перегріву і збільшити продуктивність.

Що стосується оперативної пам’яті та сховища, то обсяг ОЗП збільшився, а конфігурація сховища залишилася колишньою. Це означає, що Pixel 9 отримає 128 або 256 ГБ пам’яті, але тепер у парі з 12 ГБ ОЗП. Pixel 9 Pro і Pro XL отримають 16 ГБ оперативної пам’яті і накопичувач на 128, 256, 512 ГБ або 1 ТБ на вибір.

Якщо ви ставите питанням, чому оперативна пам’ять збільшена, то, найімовірніше, це пов’язано з функціями штучного інтелекту Google, оскільки ця технологія може бути досить вимогливою до потужності. Як зазвичай, обсяг пам’яті в серії Pixel 9 не розширюється. Тож обирайте модель з найбільшим об’ємом пам’яті, який ви можете собі дозволити.

Характеристики Google Pixel 9, Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL: якість і розмір екрана

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL: характеристики нового телефону
Який вигляд матимуть екрани на телефоні Pro і Pro XL, Джерело: Google Pixel

Серія Pixel 9 трохи більша, ніж попереднє покоління, що дозволило Google цього разу встановити більші дисплеї. У цих дисплеїв є кілька переваг порівняно з торішньою лінійкою. Давайте розберемося, що саме зміниться у 2024 році.

Pixel 9 і Pixel 9 Pro мають багато спільного, але дисплей – це одна з галузей, у якій вони відрізняються. У Pixel 9 OLED-екран виріс на 0,1 дюйма порівняно з минулим роком і становить 6,3 дюйма. Ця панель Actua має щільність пікселів 422 PPI, роздільну здатність 2 424 x 1 080 і частоту оновлення 60-120 Гц. Крім частоти оновлення, яка залишилася незмінною, це все поліпшення порівняно з попередником. Також вдалося поліпшити яскравість, яка досягає 2 700 ніт.

Дизайн, кольори та якість збірки

Цього року Google внесла, мабуть, найбільшу зміну в дизайн Pixel з часів Pixel 6. Хоча і не настільки радикально, модель 2024 перетворює панель камери, яка стала визначальною рисою лінійки, на таблетку з камерою овальної форми. Крім того, квадратні краї, що використовувалися в попередніх поколіннях, були замінені на більш вигнуті, що нагадують Pixel 8a. Поряд з плоскими боками, загальний дизайн, схоже, натхненний iPhone від Apple.

Що стосується розмірів, то і тут відбулися зміни. Коли Pixel 8 вийшов на ринок, він був меншим, ніж Pixel 7, але в Pixel 9 Google, схоже, змінила курс. Базова і Pro-моделі трохи вищі, ширші та менш товсті, ніж Pixel 8: їхні розміри становлять 152,8 x 72,0 x 8,5 мм. Це також означає, що версія Pro менша, тонша і менш товста, ніж Pixel 8 Pro. Однак різниця між Pixel 8 Pro і Pixel 9 Pro XL практично незначна – 162,8 x 76,6 x 8,5 мм.

Тим часом, плоский дисплей повертається, як і скло Gorilla Glass. Дві найбільші відмінності між цим і минулим роком у плані панелей – це збільшені розміри екрана і тепер Gorilla Glass Victus 2 застосовується у всій лінійці. Якщо говорити про розміри екрана, то Pixel 9 і 9 Pro тепер мають діагональ 6,3 дюйма, а Pro XL – 6,8 дюйма.

Переходимо до якості збірки: скло Gorilla Glass Victus 2 можна знайти як на передній, так і на задній панелі пристрою. На Pixel 9 скло має поліровану поверхню, а на 9 Pro і Pro XL – шовковисто-матову. Також ви можете розраховувати на захист від води і пилу за стандартом IP68.

Що стосується кольорів, то Google пропонує додатковий варіант для всіх трьох моделей, довівши загальну кількість колірних рішень до чотирьох. Кожна модель отримає кольори Obsidian (чорний) і Porcelain (білий), але є і кілька специфічних кольорів. Pixel 9 позбудеться торішніх кольорів Rose (тьмяно-рожевий) і Hazel (світло-сірий/зелений), на зміну яким прийдуть Wintergreen (світло-зелений) і Peony (червонувато-рожевий). Водночас Pro і Pro XL позбудуться кольору Bay (блакитний), але придбають Hazel і Rose Quartz (світло-рожевий).

Характеристики Google Pixel 9, Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL: термін служби акумулятора і швидкість зарядки

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro і Pixel 9 Pro XL: характеристики нового телефону
Google Pixel 9 отримав абсолютно новий дизайн, пропонує одну з найкращих камер Google на сьогоднішній день і оснащений чіпсетом, який підтримує безліч нових функцій штучного інтелекту, Джерело: Google Pixel

Якщо ви сподівалися, що Google підвищить рівень заряду акумулятора Pixel, вам буде приємно дізнатися, що ємність батареї збільшено. Однак це, можливо, не такий великий стрибок уперед, як вам хотілося б.

Починаючи з Pixel 9, Google оснастила свій телефон початкового рівня акумулятором ємністю 4 700 мАг. Це означає, що ємність акумулятора Pixel 9 на 125 мАг більша, ніж у Pixel 8 – 4 575 мАг. Приємно бачити збільшення, але в реальному житті ви, швидше за все, не помітите такої великої різниці. Що стосується зарядки, то Google продовжує грати в безпеку, забезпечуючи швидкість зарядки 27 Вт, яка дозволяє зарядити акумулятор до 55 % за 30 хвилин.

Далі у нас є Pixel 9 Pro, який насправді трохи знижений у ціні. Як і базова модель, Pro оснащується батареєю ємністю 4 700 мАг, що менше за торішні 5 050 мАг. Ймовірно, це пов’язано з тим, що Pro має ті ж розміри, що і Pixel 9. Крім того, пристрій також має швидкість зарядки 27 Вт.

9 Pro XL, з іншого боку, має збірку, яка більше схожа на торішній 8 Pro. Цей більший телефон оснащений більш ємним акумулятором на 5 060 мАг, що трохи більше, ніж у Pixel 8 Pro. Для тих, кому потрібна швидка зарядка, можливо, це саме той Pixel, на який ви чекали, враховуючи його швидкість зарядки 37 Вт. За словами Google, за 30 хвилин батарея має набрати 70% заряду.

Технологічний гігант не забув і про бездротову зарядку. Усі три моделі мають сертифікат Qi потужністю 12 Вт, тож ваш бездротовий зарядний пристрій працюватиме. Якщо у вас є з собою підставка для Pixel 2-го покоління, ви можете отримати 15 Вт бездротової зарядки на Pixel 9, 21 Вт бездротової зарядки на Pixel 9 Pro і 23 Вт бездротової зарядки на Pixel 9 Pro XL.

Також з’явилася функція Battery Share, яка дає змогу використовувати акумулятор телефону для заряджання інших пристроїв, наприклад, нещодавно анонсованих Pixel Buds Pro 2.

У комплекті з телефоном немає зарядного пристрою. Але Google випускає зарядний пристрій потужністю 45 Вт, який можна придбати окремо за 29,99 долара. Цей зарядний пристрій буде доступний на всіх ринках, де продаються Pixel. Цікаво, що найшвидша швидкість зарядки в серії Pixel 9 становить 37 Вт. Звісно, офіційний зарядний пристрій Google вам не знадобиться, оскільки з цим завданням чудово впорається будь-який зарядний пристрій USB Power Delivery PPS потужністю 40 Вт+.

Програмне забезпечення та оновлення

Одним із найбільших сюрпризів під час запуску серії Pixel 9 стало усвідомлення того, що він постачається з Android 14, а не з Android 15. Досі кожен новий запуск Pixel збігався з виходом нової версії Android. Якщо ви турбуєтеся про те, чи буде цей смартфон рахуватися з основними оновленнями ОС, то це не так. Обіцянка Google щодо випуску оновлень пов’язана з роками, а не з конкретним числом.

Що стосується обіцянки оновлень Google, то кожна модель Pixel 9 отримає сім років оновлень ОС, безпеки та нових функцій. Це стільки ж років, скільки було обіцяно для серії Pixel 8, і для більшості людей цього має бути достатньо.

Крім усього іншого, купуючи Pixel 9, ви отримуєте VPN від Google. Цією перевагою ви зможете користуватися безкоштовно, незалежно від того, яку модель ви придбаєте.

Хочете заряджати телефон за 4 хвилини? Realme створив зарядний пристрій, який допоможе вам із цим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.