Чи може очищувач повітря у ванній кімнаті запобігти цвілі?

У теорії все звучить чудово. Але як щодо практики: чи є в цьому сенс?

Ванна кімната – це місце, куди люди приходять, щоб розслабитися і привести себе до ладу після довгого дня. Ніхто не хоче перебувати в брудній кімнаті, тому так важливо регулярно проводити дезінфекцію цих приміщень. Але навіть якщо ви регулярно прибираєте у ванній, чи знаєте ви, що в цих приміщеннях часто з’являється цвіль, яка може бути небезпечною для вашого здоров’я і загального самопочуття? Деякі люди можуть припустити, що очищувачі повітря – це найкраще рішення проблеми цвілі у ванній кімнаті. Але чи так це? Чи може очищувач повітря запобігти цвілі?

MigNews покопався в цьому питанні і поспішає поділитися з вами тим, що дізнався. Новини загалом хороші, але є кілька тонкощів у цій справі.

Чи може очищувач повітря запобігти появі цвілі?

Очищувачі повітря призначені для зменшення кількості забруднювальних речовин шляхом пропускання повітря через фільтр перед його рециркуляцією, що в теорії видається ідеальним рішенням для підтримання чистоти у ванній кімнаті.

Однак однією з основних причин зростання цвілі є надлишок вологи, що робить цю проблему важковирішуваною.

Проте, очищувачі повітря можуть стати корисними інструментами в арсеналі боротьби з цвіллю, якщо їх правильно використовувати для досягнення максимальної ефективності.

Розташування – ключовий момент під час використання очищувачів повітря

Навіть якщо ви приділяєте час дезінфекції душової кабіни та інших часто відвідуваних приміщень ванної кімнати, вологість у цих місцях є ідеальним середовищем для розмноження спор цвілі. Хоча очищувачі повітря не можуть знизити вологість у ванній кімнаті, вони можуть видалити токсичні спори цвілі з повітря, тим самим не даючи цвілі продовжувати рости.

Якщо ви вирішили встановити у ванній кімнаті очищувач повітря, щоб запобігти появі цвілі, необхідно зробити деякі кроки, щоб переконатися в його ефективності.

Одним із найважливіших кроків є розміщення очищувача повітря там, де є достатня циркуляція повітря. Це означає, що він повинен знаходитися в місці з постійним потоком повітря на висоті не менше 91 см від землі. Перешкоди навколо пристрою, наприклад, примикання до стіни або розміщення за рослинами, можуть вплинути на потік повітря і значно знизити ефективність роботи приладу.

Крім того, для таких приміщень, як ванна кімната, фільтри HEPA є ідеальним вибором для зменшення кількості спор завдяки їхній здатності видаляти неймовірно дрібні частинки.

Використання очищувача повітря у ванній кімнаті пов’язане з деякими ризиками. Високий рівень вологості може знизити здатність очищувача повітря видаляти забруднювальні речовини та вимагати частішої заміни фільтрів, ніж під час використання в сухих приміщеннях. Крім того, дані тестування Smart Air показали, що за вологості понад 75% ефективність роботи HEPA-фільтра дещо знижується, що створює додаткове навантаження на очищувач.

Спекотно спати вночі влітку? Ми знаємо, як вам швидко охолодитися. Використовуйте цей хитрий лайфхак.

Більш ефективні способи запобігання цвілі у ванній кімнаті

Чи може очищувач повітря у ванній кімнаті запобігти цвілі?
Якщо використовувати очищувач повітря в поєднанні з осушувачем, то вищий шанс запобігти цвілі у ванній кімнаті, Джерело: unsplash.com

Очищувачі повітря відмінно справляються із завданням поліпшення якості повітря в приміщенні. Але додавання до них осушувача може стати вирішальним фактором для зниження рівня вологості і, отже, реального контролю зростання цвілі у вашому приміщенні. Ці пристрої забирають вологу з повітря і перетворюють її на рідку воду. Хоча осушувачі повітря також оснащені повітряним фільтром, вони не очищають повітря. Тому наявність у ванній кімнаті як очищувача, так і осушувача повітря може бути корисною.

Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) рекомендує підтримувати рівень вологості в житлових будинках на рівні менше ніж 60%, щоб зменшити ріст цвілі. Щоб домогтися цього, вибирайте осушувач з об’ємом, що відповідає площі вашої ванної кімнати. Наприклад, невеликі осушувачі з продуктивністю від 8 до 20 пінт зазвичай справляються з помірно вологими приміщеннями, такими як ванні кімнати.

Якщо у ванній кімнаті встановлений витяжний вентилятор, спробуйте використовувати його в поєднанні з очищувачем і осушувачем повітря. Ці вентилятори витягують надлишкову вологість і допомагають зняти частину зайвої роботи з будь-якого іншого обладнання.

Додаткові способи запобігання росту цвілі у ванній кімнаті – своєчасне усунення протікання і сантехнічних проблем, а також регулярне прибирання. Якщо ви все ж помітили ріст цвілі у ванній кімнаті, існує досить багато простих способів боротьби з нею у вашому домі. Однак якщо цвіль розрослася дуже сильно або ви відчуваєте негативні наслідки для здоров’я, зверніться до професійного фахівця з видалення цвілі.

А ви знали, що Айфони можуть читати і розшифровувати етикетки на одязі? Ось як це зробити, щоб правильно доглядати за речами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.