Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: 6 головних причин

Ми також розповімо, як вам вирішити ці проблеми (і чи можливо це).

Ви коли-небудь шукали чийсь профіль в Instagram, а у відповідь отримували помилку «користувача не знайдено»? Бентежить, правда? Хоча перше, що спадає на думку кожному, хто бачить це зловісне спливаюче вікно, – «Мене заблокували?», проблема необов’язково в цьому. Готові розібратися, чому ж в Інстаграм пише, що користувача не знайдено?

MigNews зібрав усі можливі причини появи помилки Instagram «користувач не знайдений» і способи її усунення.

Чому в Інстаграм пише, що користувач не знайдений: він тимчасово відключив свій акаунт

Instagram іноді стає занадто гнітючим, підштовхуючи багатьох людей до детоксикації соціальних мереж. Якщо користувач відійшов від Instagram і відключив свій акаунт з будь-якої особистої причини, його профіль перестане існувати. Саме тому при спробі зайти в такий профіль Instagram видає повідомлення «користувач не знайдений».

  • Рішення: Instagram не повідомляє про те, коли користувач відключає свій профіль або коли він повертається. Єдине рішення в цій ситуації – стежити за профілем і дізнаватися, коли він знову стане активним. Якщо вам дуже цікаво, ви можете попросити всіх спільних друзів перевірити, чи бачать вони цей профіль. Якщо для них відобразиться той самий запит «Користувач не знайдений», найімовірніше, користувач відключив свій обліковий запис.

Причина 2: людина змінила своє ім’я користувача

Це нормально, коли люди оновлюють свої імена користувачів з різних причин: для кращого розвитку бізнесу/бренду або щоб висловити зміни у своїй особистості. Якщо ви не знаєте про це і намагаєтеся отримати доступ до профілю із застарілим ім’ям користувача, ви побачите повідомлення «Користувач не знайдений».

  • Рішення: Якщо ви спілкувалися з цією людиною в DM, просто перейдіть у її чат і натисніть на її профіль. Ви побачите оновлене ім’я користувача. Ви також можете перегорнути список підписників ваших спільних друзів, щоб знайти цю людину.

Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: ви набрали неправильне ім’я користувача

Помилка? Так, може бути. За наявності понад двох мільярдів активних користувачів Instagram важко знайти просте і легко вимовне ім’я користувача. І багатьом доводиться вдаватися до складних імен з дивними комбінаціями символів. У результаті, якщо ви спробуєте знайти такі профілі, ймовірність того, що ви забудете точне ім’я користувача або неправильно його напишете, дуже висока. А коли ви потрапляєте не на той профіль, на який розраховували, – можливо, його навіть не існує, – Instagram видає повідомлення «користувача не знайдено».

  • Рішення: Просто попросіть цю людину набрати і відправити вам її ім’я користувача. Або спробуйте пошукати її справжнє ім’я (а не логін).

Раніше ми ділилися порадами, як знайти найтрендовішу музику для вашого Рілс в Інсті. Це одразу підвищить залученість!

Причина 4: акаунт було видалено назавжди

Коли хтось видаляє свій акаунт і не відновлює його протягом 30 днів, Instagram видаляє його профіль назавжди. При спробі зайти в такий профіль ви отримаєте повідомлення «користувача не знайдено».

  • Рішення: Оскільки немає можливості дізнатися, чи був акаунт тимчасово деактивований, чи видалений назавжди, вам доведеться чекати і перевіряти його.

Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: Instagram його забанив

У той час як деякі люди воліють покинути Instagram, інших банять за порушення правил спільноти. Існує кілька причин, через які Instagram може ухвалити рішення про заборону користувачів: від розміщення ненависницьких висловлювань і переслідування інших людей до недоречної поведінки та розсилки спаму. Після заборони їхній профіль переходить у розряд «користувач не знайдений».

  • Рішення: Оскільки Instagram не повідомляє, чи є заборона тимчасовою, чи постійною, все, що ви можете зробити, – це почекати, поки ця людина отримає доступ до свого акаунту. Зазвичай заборона триває близько 48 годин, тому перевірте, чи активна людина в цей період.

Причина 6: користувач заблокував вас

Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: 6 головних причин
Спробуйте знайти користувача за допомогою акаунта друга. Якщо він його бачить, значить, вас заблокували, Джерело: unsplash.com

Жодна з перерахованих вище причин не підходить під запит «користувача не знайдено», який ви бачите в чиємусь профілі? Найімовірніше, користувач заблокував вас. Найкращий спосіб перевірити це – попросити друга пошукати цього користувача у своєму Instagram. Якщо профіль користувача з’явиться, значить, вас точно заблокували. У таких випадках завжди поважайте особистий простір іншої людини і не підписуйтесь на неї з іншого акаунта.

Дізнайтеся, що нещодавно змінилося в Інстаграм Рілс у 2024. Новини хороші та відкривають нові можливості!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.