Медіа Інформаційний Гід

Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: 6 головних причин

Помилка «користувача не знайдено» з'являється, коли профіль/ім'я користувача Instagram або не існує, або заблокований, або тимчасово деактивований, Джерело: unsplash.com

Ви коли-небудь шукали чийсь профіль в Instagram, а у відповідь отримували помилку «користувача не знайдено»? Бентежить, правда? Хоча перше, що спадає на думку кожному, хто бачить це зловісне спливаюче вікно, – «Мене заблокували?», проблема необов’язково в цьому. Готові розібратися, чому ж в Інстаграм пише, що користувача не знайдено?

MigNews зібрав усі можливі причини появи помилки Instagram «користувач не знайдений» і способи її усунення.

Чому в Інстаграм пише, що користувач не знайдений: він тимчасово відключив свій акаунт

Instagram іноді стає занадто гнітючим, підштовхуючи багатьох людей до детоксикації соціальних мереж. Якщо користувач відійшов від Instagram і відключив свій акаунт з будь-якої особистої причини, його профіль перестане існувати. Саме тому при спробі зайти в такий профіль Instagram видає повідомлення «користувач не знайдений».

Причина 2: людина змінила своє ім’я користувача

Це нормально, коли люди оновлюють свої імена користувачів з різних причин: для кращого розвитку бізнесу/бренду або щоб висловити зміни у своїй особистості. Якщо ви не знаєте про це і намагаєтеся отримати доступ до профілю із застарілим ім’ям користувача, ви побачите повідомлення «Користувач не знайдений».

Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: ви набрали неправильне ім’я користувача

Помилка? Так, може бути. За наявності понад двох мільярдів активних користувачів Instagram важко знайти просте і легко вимовне ім’я користувача. І багатьом доводиться вдаватися до складних імен з дивними комбінаціями символів. У результаті, якщо ви спробуєте знайти такі профілі, ймовірність того, що ви забудете точне ім’я користувача або неправильно його напишете, дуже висока. А коли ви потрапляєте не на той профіль, на який розраховували, – можливо, його навіть не існує, – Instagram видає повідомлення «користувача не знайдено».

Раніше ми ділилися порадами, як знайти найтрендовішу музику для вашого Рілс в Інсті. Це одразу підвищить залученість!

Причина 4: акаунт було видалено назавжди

Коли хтось видаляє свій акаунт і не відновлює його протягом 30 днів, Instagram видаляє його профіль назавжди. При спробі зайти в такий профіль ви отримаєте повідомлення «користувача не знайдено».

Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: Instagram його забанив

У той час як деякі люди воліють покинути Instagram, інших банять за порушення правил спільноти. Існує кілька причин, через які Instagram може ухвалити рішення про заборону користувачів: від розміщення ненависницьких висловлювань і переслідування інших людей до недоречної поведінки та розсилки спаму. Після заборони їхній профіль переходить у розряд «користувач не знайдений».

Причина 6: користувач заблокував вас

Чому в Інстаграм пише, що користувача не знайдено: 6 головних причин
Спробуйте знайти користувача за допомогою акаунта друга. Якщо він його бачить, значить, вас заблокували, Джерело: unsplash.com

Жодна з перерахованих вище причин не підходить під запит «користувача не знайдено», який ви бачите в чиємусь профілі? Найімовірніше, користувач заблокував вас. Найкращий спосіб перевірити це – попросити друга пошукати цього користувача у своєму Instagram. Якщо профіль користувача з’явиться, значить, вас точно заблокували. У таких випадках завжди поважайте особистий простір іншої людини і не підписуйтесь на неї з іншого акаунта.

Дізнайтеся, що нещодавно змінилося в Інстаграм Рілс у 2024. Новини хороші та відкривають нові можливості!

Вийти з мобільної версії сайту