У Польщі відкрився центр набору добровольців до Українського легіону

Легіон почав свою офіційну роботу.

«Український легіон», нова ініціатива, спрямована на залучення українців, які проживають за межами країни, до лав Сил оборони України, офіційно оголосила про початок набору новобранців, повідомляє MigNews з посиланням на джерело mil.gov.ua.

Перший рекрутинговий центр відкрився у польському місті Люблін на базі українського консульства. Центр працює щодня з 9:00 до 17:00 без перерв.

Консультативну підтримку кандидатам надає команда з понад 15 офіцерів Збройних сил України, які були спеціально відряджені з України для роботи в цьому центрі.

Як повідомив перший заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк, на базі центру діє військово-лікарська комісія (ВЛК), до складу якої входять кваліфіковані лікарі та медперсонал з усім необхідним обладнанням для медичних обстежень. Після проходження огляду та отримання висновку щодо придатності до служби, добровольців направляють на польський полігон для подальшої підготовки.

Україна забезпечує добровольців військовою формою та матеріально-технічним забезпеченням, а Польща надає озброєння та техніку.

Рекрутинг здійснюється через офіційний сайт «Українського легіону» або безпосередньо через консульства та посольства України. За перші дні роботи центру в Любліні було подано 138 заявок через сайт і ще 58 — через консульські установи. Після обробки заявок, кандидати проходять попередню співбесіду, де уточнюються дані і визначаються можливі посади.

Кандидатів із паспортами громадян України запрошують на особисту співбесіду з командиром, під час якої перевіряються документи та видається направлення на медогляд.

У разі успішного проходження медичної комісії, добровольцю призначається дата підписання контракту, що зазвичай відбувається через два тижні після завершення всіх формальностей.

Після підписання контракту новобранці вирушають на 35-денне навчання. Надалі вони можуть бути направлені на додаткові курси підготовки на базах НАТО у Європі.

Детальнішу інформацію про вступ до «Українського легіону» можна знайти на офіційному сайті: https://legion.army.gov.ua.

Польща активно допомагає здолати ворога, тим паче, що Росія націлилася на авіабази Польщі та Румунії з українськими F-16.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.