Site icon Медіа Інформаційний Гід

Стало відомо, коли відбудеться наступний Саміт миру

Стало відомо, коли відбудеться наступний Саміт миру

Стало відомо, коли відбудеться наступний Саміт миру. Джерело: 24 Канал.

Президент України Володимир Зеленський заявив у п’ятницю, 13 вересня, що зустрінеться з лідером США Джо Байденом «цього місяця», щоб представити свій «план перемоги» щодо того, як завершити два з половиною роки війни з Росією, пише MigNews з посиланням на джерело Lemonde.fr.

Це оголошення було зроблено, коли Байден має обговорити з прем’єр-міністром Великої Британії Кейром Стармером, чи дозволити Києву запускати західні ракети великої дальності по Росії.

Зеленський сказав на міжнародній конференції в Києві:

Планується моя зустріч із президентом Джо Байденом. Я представлю йому план перемоги.

Він не повідомив конкретних подробиць щодо того, як завершити понад 30-місячну війну, зазначивши лише, що його пропозиція включатиме «систему взаємопов’язаних рішень, які дадуть Україні достатньо влади – достатньо, щоб перевести цю війну на курс до миру». Зеленський також звинуватив Захід у тому, що він занадто «боїться», щоб навіть згадувати про можливість збити російські ракети та безпілотники, націлені на Україну, хоча він допомагає Ізраїлю це зробити.

Київ тисне на Захід, щоб отримати зелене світло для використання західної зброї для удару по Росії, кажучи, що це може змінити хід війни.

Зеленський оголосив, що зустрінеться з Байденом трохи більше ніж через місяць після раптового вторгнення Києва в Курську область, яке, за його словами, було частково спрямоване на те, щоб змусити Росію почати «чесні» переговори. Президент додав, що має на меті провести ще один міжнародний мирний саміт із окресленням свого бачення припинення війни в листопаді, на який буде запрошена Росія.

Два дні тому в Києві відбувся Саміт «Кримської платформи». Дізнайтесь, хто з лідерів прибув до столиці.

Вийти з мобільної версії сайту