Site icon Медіа Інформаційний Гід

США закликають своїх громадян покинути територію Україну через ймовірні удари РФ

У США та Заходу є довгострокові плани щодо українців і самої України і так просто її не планують залишати

У США та Заходу є довгострокові плани щодо українців і самої України і так просто її не планують залишати

У зв’язку з очікуванням нових масштабних атак з боку Російської Федерації, посольство США в Україні закликає своїх громадян негайно залишити територію нашої країни.

Про це розповідає MigNews із посиланням на офіційний сайт посольства Сполучених Штатів.

За даними Державного департаменту США, російський режим, очолюваний диктатором Путіним, планує найближчим часом завдати ударів по критичній українській інфраструктурі та урядових об’єктах.

Ці плани, як зазначається в повідомленні посольства, безпосередньо пов’язані зі знаменною датою для України — Днем Незалежності, який відзначається 24 серпня. У зв’язку з цим у дипломатичному відомстві попереджають про підвищений ризик атак як вдень, так і вночі на всій території країни в найближчі дні та вихідні.

Особливо занепокоєння викликає нестабільність безпекової ситуації в Україні, яка, за словами посольства, може погіршитися в будь-який момент без попередження. Такий розвиток подій створює серйозну загрозу для всіх іноземних громадян, які залишаються в країні, особливо на фоні можливих російських ракетних і безпілотних атак.

Вашингтон підкреслює, що рішення про евакуацію є необхідним заходом для захисту життя і здоров’я своїх громадян, і закликає всіх, хто досі перебуває в Україні, скористатися будь-якими можливостями для негайного виїзду з країни.

В той же час ЗМІ пишуть про те, що прорив під Курськом є тільки початком, і далі будуть інші спецоперації ЗСУ.

Вийти з мобільної версії сайту