Прорив під Курськом тільки початок, будуть нові операції  – The Guardian

Голова Сумської ОВА зазначає, що ЗСУ готують цілу низку операцій проти РФ

Збройні сили України демонструють новий підхід у веденні бойових дій, який вже приносить значні результати на полі бою.

Про це повідомляє MigNews із посиланням на голову Сумської ОВА Олексія Дрозденка, який дав інтерв’ю The Guardian.

За словами Дрозденка, у деякі дні українські війська беруть у полон до 100-150 російських військових під час операції на території Курської області. Він зазначає, що перший етап цієї операції перевершив усі очікування.

Військовий прорив у Курській області став початком нової фази протистояння, і попереду ще кілька етапів, які розкриють подальший план ЗСУ. Багато з російських військових, взятих у полон, — це молоді солдати строкової служби, які не мають бойового досвіду та не бажають брати участь у війні. Це робить їх особливо вразливими перед українським наступом.

Дрозденко, який брав безпосередню участь у плануванні цієї операції, підкреслює, що нинішня кампанія на території Росії є більш масштабною та продуманою порівняно з попередніми рейдами до Білгородської області.

“Ми бачимо лише частину цієї операції, але в майбутньому нас очікують нові, не менш важливі етапи. Тобто прорив під Курськом тільки початок, будуть нові операції” — зазначив він.

Одним із ключових елементів стратегії ЗСУ стало знищення трьох мостів через річку Сейм, що значно ускладнило для Росії можливість підкріпити свої сили на захід від районів, контрольованих українською армією. Це створює сприятливі умови для подальшого просування українських військ у цьому регіоні.

Втім, українці вже висловилися, на які варіанти повернення територій готові піти, аби закінчити війну, яка калічить ментальне здоров’я усієї нації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.