Путін прибув до Азербайджану. Що обговорюють президенти двох країн?

18 серпня Путін прибув до Баку із дводенним візитом.

Президент Росії Володимир Путін у неділю прибув до Азербайджану. Його візит триватиме два дні – 18-19 серпня, пише MigNews з посиланням на джерело BBC.

Під час візиту обговорюватиметься розвиток союзницького та стратегічного співробітництва між Азербайджаном і Росією. Також очікується, що Путін і Ільхам Алієв обговорять азербайджано-вірменський мирний процес.

Путін приїжджає до Азербайджану вперше після початку війни проти України.

Цей візит також відбувається в той час, коли Україна пішла в наступ на територію РФ. Після ізоляції Заходу через анексію українських земель Путін намагається зміцнити відносини зі своїми союзниками та налагодити нові.

Він підписав союзницький договір з Азербайджаном у дні вступу його армії на територію України. Незважаючи на те, що уряд Азербайджану підтримує добрі стосунки з Україною та Заходом, він ніколи не відвертався від Путіна. Цей державний візит також є можливістю для російського лідера продемонструвати світові, що людей з ним не мало.

Після вторгнення в Україну, Росія припинила постачання газу до європейських країн через західні санкції. У відповідь на це Азербайджан підписав угоду з Європейським Союзом, зобов’язавшись збільшити експорт газу до країн Європи, які постраждали від дій Росії.

Політолог Фуад Шахбазов вважає, що основною метою візиту Путіна до Азербайджану є обговорення економічних та енергетичних питань. Він також зазначає, що під час візиту можливе підписання нового договору щодо транспортування газу між Азербайджаном і Росією.

Зазначимо, що нещодавно Трамп звинуватив Байдена у вторгненні Росії в Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.