США стурбовані зміцненням відносин між Північною Кореєю та Росією в контексті України

Сполучені Штати стурбовані тим, як посилення зв'язків між Північною Кореєю та Росією може вплинути на український народ.

Напередодні візиту Володимира Путіна до Пхеньяну у Білому домі зазначили: «Ми не хвилюємося через цю поїздку, але нас турбує поглиблення відносин між цими двома країнами», пиш сайт «M.I.G.».

Кремль і державні ЗМІ Північної Кореї раніше повідомили, що Путін відвідає КНДР 18 червня з дводенним «дружнім державним візитом». Згідно з російськими державними інформаційними агентствами, під час цього візиту буде підписано низку документів, включаючи «дуже важливі», як заявив дипломатичний радник Путіна Юрій Ушаков.

Прес-секретар Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати стурбовані тим, як посилення зв’язків між Північною Кореєю та Росією може вплинути на український народ. За його словами, баллістичні ракети з Північної Кореї можуть бути використані російською армією для атак. Крім того, Кірбі висловив занепокоєння щодо можливих взаємодій, які можуть вплинути на безпеку на Корейському півострові.

Ці занепокоєння виникають у зв’язку з тим, що США уважно стежать за будь-якими змінами у геополітичних альянсах, особливо коли мова йде про країни з нестабільною політикою та агресивними намірами.

Нагадаємо, що США зняли обмеження на постачання зброї до “Азову”